Anonim

Death Note kommer tillbaka - Light Yagami Returns?

Jag har börjat titta Death Note och jag är lite förvirrad över en aspekt av Shinigami.

I avsnitt 12:

Gelus dör för att han dödade den blivande mördaren av Misa Amane. Genom att göra detta förlängde han Misas liv för vilken han försvann i glitter eftersom de inte tillåter att förlänga liv.

Om en Shinigami dödade en slumpmässig person som planerade att mörda en person nästa dag skulle han förlänga livet för offret som mördaren planerade att döda. Skulle Shinigami dö i detta scenario?

1
  • Jag kommer ihåg att jag läste att När dödsnoten används, oavsett om en Shinigami eller människa använder den påverkas någon annans livslängd, oavsett om det är att förlänga den eller förkorta den.

Om dödsguden använder dödsanteckningen dödade slumpmässigt skulle det inte leda till att dödsguden dör. Se regel XVII:

Om dödsguden bestämmer sig för att använda Death Note för att döda lönnmördaren för en individ som han gynnar, kommer individens liv att förlängas, men dödsguden kommer att dö.

Dödsfallet kommer bara att leda till att dödsguden dör om de dödar någon som kommer att döda en individ som är dödsguden favoriserar.

För att vara tydlig finns det en annan regel som säger detta ännu tydligare. Endast om en shinigami avsiktligt förlänger någons liv de dör.

Regel LVIII:

1) Genom att manipulera en människas död som har inflytande över en annan människas liv, kan människans ursprungliga livslängd ibland förlängas.

2) Om en dödsgud avsiktligt gör ovanstående manipulation för att effektivt förlänga en människas livslängd kommer dödsguden att dö, men även om en människa gör detsamma kommer människan inte att dö.