Anonim

🧭VAD ÄR DITT SJÄLLA KOMPASS? DETTA är hur du avslöjar din sanna potential och lever ditt hjärtdröm

Jag vet från den här frågan att en dödsnot bara kan tillhöra en person i taget, men jag undrade om det motsatta var sant - att en person kunde äga flera dödsanteckningar. Kan man säga att den personen går runt och dödar ägare av dödsanteckningar och stjäl dem i ett försök att göra något som att äga alla dödsanteckningarna?

1
  • ja. Ljus hade två dödsanteckningar efter att Rem dog till exempel.

Tydligen ja, det finns regler om hur Death Note fungerar om någon har mer än 1. Dessa regler anges i Hur man använder: XXIII

När en person som äger mer än två Death Notes tappar innehavet till en av Death Notes, kommer han inte längre att kunna känna igen Death Deaths gud för dödens utseende eller röst. Dödsguden själv kommer att lämna, men allt minne som involverar denna Death Note kommer att förbli så länge han behåller äganderätten till minst en annan Death Note.

Och i hur man använder: XXXII

Om någon har mer än en Death Note, genom att visualisera offret, sedan skriva ner namnet i en av Death Notes och dödsorsaken i den andra, kommer det att träda i kraft. Beställningen är dock obetydlig. Om du skriver ner dödsorsaken i en dödsnot och därefter skriver namnet i den andra kommer den att träda i kraft.

Vi ser också att Light äger 2 Death Notes i avsnitt 25 - Tystnad och i kapitel 58 - Känslor inom. medan scenerna spelar annorlunda ut i båda blir Ljus ägaren till Rem's Death Note efter att hon har dött. i Death Death: The Last Name vi ser dock aldrig detta eftersom Rem förstör hennes Death Note i motsvarande scen.

Det finns dock en gräns på 6 Death Notes som en enskild person kan äga. Detta beror på att endast 6 dödsanteckningar kan vara aktiva som det anges i Hur man använder: LII, punkt 1

Om det finns mer än 6 dödsanteckningar i den mänskliga världen, är det bara de första 6 dödsanteckningarna som har överlämnats till människor.

Man kan anta att "ägande" inte fungerar om inte Death Note är aktivt, så den 7th Death Note kan antagligen skickas. Men när en av de för närvarande aktiva 6 tas bort (förstörs eller tas tillbaka till Shinigami Realm), kommer personen som för närvarande håller den 7: e att bli ägare.

5
  • 1 Ägde inte Light två under en kort stund när Misa Misa var i L: s häktning och Light förberedde sig för att bli häktad. Jag vet att Shinigami hade ägande också under den tiden så det är lite rörigt och jag kommer inte ihåg den exakta händelseförloppet.
  • @kaine Jag var säker på att Rem fortfarande ägde Misa's Death Note vid den tiden såvida du inte pratade om när Light, Rem och Ryuk bytte runt Death Notes, i vilket fall jag också är lite förvirrad. Jag kommer att redigera första stycket för alla fall
  • Jag pratade om bytet. Om jag omklassade kunde jag räkna ut det.
  • 1 Hade inte Light två anteckningsböcker när Rem dog? Han fick en från sin far och en från Rem afaik
  • @PeterRaeves din rätt, jag måste ha varit ihåg The Last Name där när Rem dör av att ha dödat L och Watari förstörde hon också sin egen Death Note