Anonim

Olympus E-m1 Mark 3 實測 影 相 拍片 [中文 字幕]

Jag har märkt att många västerländska fans verkar associera folkmordet / kriget i Ishval med förintelsen (eller alternativt Mellanöstern). Men från något sekundära källor har jag hört att Arakawa var inspirerad av Burakumin eller Ainu. (Det första jag inte kommer ihåg referensen till; det andra visas på denna sida för Scar och på den rapporterade intervjun, även om det inte finns något uttalande om var det här kommer från.)

Med tanke på att FMA är en Japanska manga och att Amestris direkta koppling till Tyskland verkar tuff, är jag mer benägen att anta att det inte finns en exakt verklig värld parallell med Ishbal. (Trots allt matchar de exakta detaljerna om vad som hände i FMA inte helt vad jag vet om Förintelsen. I kombination med uttalanden från Arakawa och det faktum att Amestris inte riktigt kan reduceras till att vara en "fantasyversion av Tyska ", skulle jag anta att händelserna till stor del är fantasier, även om vissa delar kan inspireras av olika verkliga händelser.)

Dessutom skulle jag se det som bäst att anta att händelserna i Ishval inspirerades (åtminstone delvis) av frågor som japansk kolonialism (per uttalanden om intervjuer med krigsveteraner1), även om vissa aspekter kan vara europeiska. Mitt cyniska jag antyder att västerländska fans också är mer benägna att säga Ishvalan War of Extermination == Holocaust eftersom de helt enkelt är mer benägna att ha mer erfarenhet av det (eller med Mellanöstern som ett problem) än med spänningar i Östasien, och inte för att detta nödvändigtvis uttryckligen anges någonstans.

Vad ska egentligen bågen med Ishbal baseras på, om något? Är det ofta citerade faktumet att det bygger på förintelsen, eller är det mer rimligt att associera det med frågor kopplade till Japan eller att se det som ett i stort sett fantastiskt element med tillfällig grund i saker som har hänt i verkligheten?


  1. (Uppdatering) Jag inser nu att det mest uppenbara syftet med sådana intervjuer skulle vara att få grund för erfarenheterna från militära karaktärer som Mustang eller Hawkeye. Men jag försöker bevara frågan så nära sin ursprungliga form som möjligt (och där hade jag nämnt Östasien) i denna sanering.
2
  • Relaterat: Är Fullmetal Alchemist baserad på Nazityskland?
  • Godwins lag

Hiromu Arakawa, mangaka, säger att hon inte påverkades mycket av något specifikt land utan snarare en samling europeiska länder under den industriella revolutionen, som anges i svaren på denna fråga, hämtad till en intervju i Newtype USA, januari 2006 .

Medan jag är säker på att Arakawa också hämtade inspiration från sitt eget lands historia, är det faktum att hon alls inspirerades av Europa redan ett övertygande argument.

Med det sagt tycker jag att det är rättvist att säga att det finns en anständig mängd bevis specifikt för att utrotningen av Ishval ska inspireras av Förintelsen. I frågan jag länkade ovan finns det några andra punkter som knyter Amestris till Tyskland, men jag tror att det finns några specifika punkter att tänka på.

Tidens ledare märktes som en Fuhrer.

Inte säker på att det finns mycket mer att säga här. Hitler och Bradley delar en titel och en mustasch.

Under återblickarna är deras mest framträdande inslag i Amestrian armé.

Det är helt tydligt att det läggs tonvikt på att de icke-Ishvalanska amestrierna är mycket lika den ariska rasen som var dominerande under förintelsen.

Ishval skiljer sig mycket från Amestris i sina religiösa åsikter.

Bortsett från att deras sätt att leva liknar Amish, är den största skillnaden mellan dem och de "vanliga" amestrierna det faktum att de tror på skaparen Ishval. Under förintelsen var Hitlers motivation en dualitet att båda riktade sina blodlinjer såväl som deras tro.

Förintelsen är dock ett mycket känsligt ämne.

Jag tror att en del av anledningen till att Arakawa förnekar att ha inspirerats av detta är att hon inte vill ta en politisk hållning i frågan. Så snart hon erkänner att ha inspirerats av en så känslig fråga, öppnar hon sig för all slags kritik och alienation från specifika grupper, mestadels särskilt av judisk tro eller härkomst.

Besvara frågan redan! Inspirerades Ishvalan-utrotningen av förintelsen?

Det finns inget rakt svar! Förlåt! Om du tror vad Arakawa har sagt offentligt, så var det inte. Hon erkänner inte att hon tog inspiration från något speciellt land eller händelse, bara de europeiska ländernas känsla under den industriella revolutionen liksom utvecklingen på 1900-talet.

Men om du hellre vill se förbi Guds ord, tror jag att det finns gott om bevis som tyder på att det fanns aspekter av Förintelsen och andra världskriget som importerades till Fullmetall alkemist, med Ishval och utrotningen som två av dem.

2
  • Ja ... Som en stickler för "Guds ord", min tolkning är mest att även om vissa delar av detta förmodligen kommer från förintelsen (t.ex. vissa specifika teman), kommer många av dem inte nödvändigtvis från det i sig (t.ex. som att FMA-versen till att börja med är baserad på Tyskland). (Oberoende: men var det en liknande betoning på blå ögon i mangan?)
  • 2 @ Maroon De blå ögonen betonas inte lika mycket i mangan, troligen av den enkla anledningen att mangan inte är färgad utöver titelsidorna. I själva verket beskrivs många av flashbacks istället. Men med tanke på Arakawas täta engagemang med Bones i utvecklingen av BroderskapJag skulle säga att hon var ganska för blått ögon.

Jag är inte säker på vad den inspirerades av eller baserade på. Jag tror att det mer är ett läsares fel att tro att det är.Jag menar, om jag säger massmord, vad tänker någon västerlänning omedelbart på? Det är bara för att Förintelsen var en så viktig framställning av en sådan händelse, vi får den bilden att den måste baseras på den, i själva verket har flera andra massmord inträffat under människans historia.

Så långt det kan vara tror jag inte det. När det gäller paralleller till verklighet och historia ser jag inga andra.

Det verkar mer sannolikt en samling av olika länder. När jag tittar på Ishvalan-folket skulle jag inte säga det judiska folket. Utseendet betonas inte lika mycket i mangan, men när man pratar om fysiska drag matchar judiska människor inga egenskaper hos Ishvalanerna. Först deras geografiska läge. De bor (d) i en öken. Även om vissa judiska människor nu bor i en öken tillåter inte spänningen att en sådan korrelation skapar en parallell. Folket i öknen har garvat hud. Majoriteten av människor som följer judendomen har inte den här hudfärgen. Och slutligen slog Ishvalans tillbaka. Jag kan inte minnas något registrerat uppror från det judiska folket. Ishvalanerna å andra sidan kämpade tillbaka.

Det finns då två rimliga val, i en västerländsk synvinkel, vilka Ishvalens är. De är antingen Mellanösternfolk, kanske palestinier, eller, om man tittar på en nuvarande stat, är de zigenare. Conquerer of Shamballa introducerade zigenare, men det är icke-kanon, så det är förmodligen inte lika pålitligt.

Några andra saker som förstärker, åtminstone i västerländsk syn, hur Ishvalen är mellanöstern är att de ligger öster om Amestris, och Xerxes kan visas som Jerusalem, en stad som förstördes över natten. Detta kan också hänvisa till korstågen.

1
  • 2 Zigenarna i Conquerer of Shamballa var faktiskt i vår värld, inte Amestris. De är inte riktigt vettiga för mig som en inspiration för Ishvalans. Jag tror att du har en bra poäng om parallellerna mellan Ishvalanerna och den europeiska kolonialismen i Mellanöstern. Ishvalanerna ser Mellanöstern och följer en annan religion än Amestris. Det fanns flera uppror mot européerna i Mellanöstern under kolonitiden, och det finns uppenbara paralleller mellan Amestris och Europa under imperialismens tid.

Nej det baserades på kriget mot terror i Mellanöstern. Du kan se att de är en arabisk etnisk grupp. Kung Bradley och hans krångliga kohorter skapade falska flaggor som skulle vara allegoriska för 9/11 och den efterföljande invasionen, men i showen skulle det vara dödandet av barnet av en officer för att uppmana krig och skapa stenen.

Hon använder två olika generationer av allegori, en är den tyska Fuhrer och Amestrians vita hudblå ögon retorik, och miljoner [s] irakiska civila som omkom under embargot mot dem och kriget mot landet själv som hände i showen på liknande sätt.

Det är konstigt för att Tyskland var vän med det ottomanska riket i Mellanöstern, så jag förstår inte hur hon kunde göra förbindelsen mellan de två.

Även arisk betyder inte vitt, blont hår med blå ögon som de vanliga historiböckerna säger. Iran (Land of the Aryans) är också ariskt och de är inte vita eller blonda eller blåögda.

2
  • 1 Som det visar sig började FMA publicera i augusti 2001. De tidiga kapitlen Scar förekommer i (och därmed måste de grundläggande detaljerna om saker som Ishvalans utseende, eftersom det finns en kommentar om kriget i ett tidigt kapitel) bestämdes före attackerna också.
  • Det verkar också generellt finnas en sammanslagning av "ariska" med de specifika nordiska drag som Hitler betonade - t.ex. se här eller här. Detta förstås bäst som en förändring i betydelsen.