Anonim

Den sanna historien om Izanagi och Izanami

Under striden mellan Itachi-Sasuke och Kabuto Yakushi fick vi veta om Izanami och dess ursprung. Itachi förklarade att Izanami skapades för att motverka effekten av Izanagi genom att kasta Izanagis illusioner i en krets. Vi lärde oss också att Izanagi var en kraftfull jutsu som mest missbrukades av clansmen. Vi ser i ett tillbakablick att det fanns ett krig mellan klanmedlemmar där shinobis kämpade med varandra och besegrade dem med Izanagi. Den sista överlevande var Naka Uchiha som konfronterades av en annan kamrat, Naori Uchiha. Hon använde Izanami på honom och kunde hjälpa honom att inse sitt misstag och fick honom att acceptera ödet. Naori bröt rollbesättningen och hon blev blind för resten av sitt liv.

Frågan är att hon lärde sig en ny jutsu bara för att bryta Izanagi? Lärde hon sig om Izanagis kryphål och skapade en ultimat jutsu för att övervinna Izanagi? Kanske gjorde hon det, hon såg alla missbruka Izanagi och så skapade hon en ännu mer kraftfull jutsu.

Även om det aldrig uttryckligen nämns här är en möjlig förklaring. Innan det finns dock några saker att tänka på.

  • För det första leder kostnaden / konsekvensen av att använda endera tekniken att hjulets delare tappar sitt ljus omedelbart
  • För det andra gör båda teknikerna det möjligt för användare att förändra verkligheten. I fallet med Izanagi tillämpas illusionen på själva verkligheten. Medan det är fråga om Izanami, kan spelaren sätta en individ i en nästan kännande oändlig illusion som kontinuerligt blir motståndarens verklighet tills någon utlösare uppfylls. (dvs motståndaren ändrar antingen sina sätt eller är fast i en evig slinga)

Nu är poängen jag försöker göra här att jag tror att Izanami är en variant av Izanagi som försöker rädda en person genom att skapa en upprepande slinga av specifika händelser tills vissa kriterier är uppfyllda. Tänker på det i vid bemärkelse klassificeras det fortfarande som förändrad verklighet men bara för motståndaren eftersom det alltid kommer att fungera oavsett motståndarnas 5 sinnen, även om de vet att det är en illusion.

Så ja, jag tror att hon är skaparen av Izanami, ändå med tanke på likheterna båda har. Det verkar för mig att hon kreativt använde Izanagi i en sådan grad att man helt tänkte på (med hjälp av det för att hjälpa en individuell förändring och därmed skapa en variation av izanagi för att stoppa izanagi och därav izanami).