Anonim

Alan Watts ~ Lära sig att ha tro

Rimuru, huvudpersonen till That Time I Got Reincarnated as a Slime, har kraftfulla magiska förmågor. I den världen är "magicules" i grunden partiklar av mana och är bränslet för magi. I två avsnitt ser vi honom tömma magikuler till under hans minumumreservpunkt, vid vilken tidpunkt han stängs av i tre dagar. När han vaknar är hans leverans helt återställd.

I avsnitt 3 namnger han om 100 goblins och slutligen direwolf alfa. (Senare lär vi oss att namngivning av alfa (Ranga) gjorde att namnet kunde delas av hela förpackningen.) Sedan stängs han av på grund av otillräckliga magikuler. I avsnitt 6 namnger han om 500 fler trollar innan du stänger av dem. Även om namngivning av Ranga räknades som 100 namngivna vargar, var det fortfarande bara 200 totala varelser som namngavs första gången.

Kunde han faktiskt lagra cirka 2,5 gånger fler magikuler efter cirka 10 dagar? Det är den enklaste förklaringen till den större prestationen. Om så är fallet, är det känt om hans magiska lagring fortsätter att växa i den typen av snabb takt?

En andra möjlighet är att i första hand samtidigt som påverkar ett helt paket fungerade som en kortslutning för magicule-användning. Att göra det en i taget kan ha använt mycket mindre total. Detta fall skulle inte kräva den typ av magisk lagringstillväxt som sågs i det första.

En tredje möjlighet är att när han lär sig att använda sina förmågor blir han effektivare att använda dem. Så andra gången kunde han åstadkomma mycket mer med samma mängd magikuler.

En fjärde möjlighet är att jag övertänker det här ...

1
  • Jag tror att 3: e och 4: e möjligheterna är mest troliga

Jag tror att det finns en annan möjlighet: Ju fler monster han äter desto mer växer hans magisk förvaring.

Avsnitt 10 erbjuder ett ganska definitivt svar angående exemplet som fick min fråga. (Länk ska bli fritt tillgänglig (med reklam) någon gång den 10 december 2018. När jag lägger upp skulle du behöva ett Crunchyroll-abonnemang för att se ep.10.) Först ska jag säga att ingenting i anime hittills har visat att Rimurus magiska utbud är växer snabbt. Hans antal färdigheter fortsätter att öka, men det betyder inte att han har vunnit betydligt magikuler (dvs. mana).

Jag döljer igen informationen i exemplet som en spoiler eftersom den innehåller definitiv info från serien.

Ju starkare monster som heter, desto fler magikler krävs för att namnge dem. Goblins är nära botten på effektnivå, så att namnge 500 på en gång var genomförbart. Första gången använde han emellertid nästan 100 nisser och, som det visade sig, 100 Direwolves, använde alla sina magikler eftersom Direwolves var starkare än Goblins. När han bara nämner 6 ogres i avsnitt 10, tömde det ganska mycket Rimuru, mer än någon av de föregående två namngivningssessionerna. Ogres anses vara mycket starka.

1
  • Jag upptäckte inget i wiki eller manga som indikerar hur hans magicule-kapacitet fungerar. Jag antar att din 3: e möjlighet är ganska trolig eftersom de flesta RPG-världar som denna har förmåga att tändas när användaren tänds. Det kan finnas en viss tillväxt i magicule-gränsen, men jag tror inte att det skulle vara för explosivt.