Anonim

Jennifer Aniston svarar på Brangelina skilsmässanyheter? - Internets bästa reaktioner

Det kan vara min personliga observation, men jag märkte att anime producerad av produktionsföretaget Madhouse har något-genomgående högkvalitativ animering.

Även om själva anime kanske inte är en hit verkar kvaliteten på ritningarna vara högre än de flesta andra produktionsföretag.

För att lista några av deras senaste produktioner:

  • One Outs - en sportanime var massor av rörelser och löpande karaktärer utan de vanliga konstigheterna med inkonsekventa kroppsdelrörelser.
  • Death Note - Lysande teckningar av karaktärer med utmärkt färganvändning för att illustrera olika personligheter.
  • Akagi & Kaiji - lite konstiga karaktärer med djärv svart kontur, men lyckas ändå passa perfekt in i den övergripande anime-atmosfären.
  • Btooom! - en kort (och kanske okänd för många) anime, men har fortfarande med utmärkt presentation.

Listan kan verkligen fortsätta med HunterXHunter, Trigun, Parasyte, Hajime no Ippo, Ninja Scroll, ... etc.

Är det här bara ett fall av en stor studio som har mycket pengar (även om jag hör att anime-produktionsföretagen alltid kör på begränsade budgetar)?

Anställer de bara de bästa illustratörerna?

2
  • Jag håller inte med att rösterna stängs som "främst opinionsbaserade". Det finns semi-objektiva mätvärden (utmärkelser, sakuga-analyser och så vidare) på grundval av vilka man kan hävda att "Madhouse producerar anime med genomgående högkvalitativ animering" (jag har inte brytt mig om att kontrollera om påståendet är sant, men poängen är att det är det förfalskningsbar). Man kan sedan leverera ett faktiskt svar på frågan antingen av formuläret "din förutsättning är falsk eftersom X" eller "din förutsättning är sant, och dessa [anställningsmetoder, egen teknik, regi-geni, etc.] är de bidragande faktorerna".
  • Kanske är det bara för att de är ett av få företag som skulle spendera sju år på att göra anime Fast and Furious.

Det verkar finnas några punkter som har eller kan ha lett till högkvalitativ anime som kommer ut från Madhouse.

  • Det är ett relativt gammalt företag. Efter att ha startats 1972 har det haft tid att växa och räkna ut dess stil, åtminstone jämfört med många anime-studior från 1990- eller 2000-talet.
  • "Till skillnad från andra studior som grundades vid den här tiden som AIC och JCStaff, var och ligger deras styrka främst i TV-program och teatraliska funktioner. Madhouse rekryterade så viktiga regissörer som Morio Asaka, Masayuki Kojima och Satoshi från den första Mushi Pro-personalen. Kon under 1990-talet. Deras personallista utvidgades på 2000-talet till att omfatta Mamoru Hosoda, Takeshi Koike och Mitsuo Iso, liksom många yngre tv-regissörer. " (x) Det visar en relativt stark uppsättning regissörer.
  • De har ett dotterbolag som fokuserar på datorgrafik och en koreansk animationsstudio som de har investerat i och outsourcat till. De visar ansträngningar för att arbeta utfört av dem som är specialiserade på det och är bra på det.
  • De har samarbetat med ett antal stora namn i manga som CLAMP och Naoki Urasawa.

Även om studion i sig inte verkar vara enorm (cirka 70 anställda, jämfört med 130 från Kyoto Animation, 120 från Production IG och 2010 från Nippon Animation), har det varit ett dotterbolag sedan 2011 till Nippon Television, vilket är ett massivt TV-nätverk i Japan. Det kan ge tillgång till ytterligare medel som gör det möjligt för dem att investera mer i animering.

Det beror på att de aldrig producerade många Animes med avsnitt över 120 eller låter säga till och med 55 ~ 60 avsnitt. De gör mestadels bara filmer, OVA och animeringar med bara 1 ~ 25 (med få undantag upp till 35 ~ 40) avsnitt högst. Filmer och OVA har vanligtvis en större och annan budget än anime-serier. Så de kommer att se bättre och vackrare ut än en typisk anime-serie med lägre budget.

Om du också märker att Madhouse inte producerar många (nästan inga) anime som till stor del involverar snabba strider eller kampsport. De har gjort bara ett fåtal av dem. Och även om du tar de som de har gjort finns det antingen,

  1. Film
  2. OVA
  3. Anime med <= 25 avsnitt
  4. Anime med> 25 avsnitt men strid eller kampsport finns bara i några specifika avsnitt. (Ett bra exempel: Hunter x Hunter).

Med andra ord kan Madhouse producera "Consistent High Quality Animation" bara för att de inte tar "risker" eller kommer ut ur "Safe Zone". Det är Madhouse producerar animer som mestadels har statisk / bakgrundsanimering eller mindre animation.

Du gav också bara 9 exempel av cirka 187 eller fler titlar som de arbetade med. Vilket är ungefär 5% av alla deras titlar. Jag undrar Baserat på ungefär 5% av deras arbete, hur kan man komma till den slutsatsen att det producerar "konsekventa" högkvalitativa anime?

1
  • Vänligen ge länkar till de referenser du använde för att skriva detta svar. Annat än det är detta ett bra svar. +1 när du har lagt till referenserna.