Anonim

Ranma och Akane-minne

I Ranma 1/2 blev det uppenbart att Saotome Ranma talar på ett mycket avslappnat och informellt sätt ... men när jag spelade en speciell ljudbit för vissa människor som talar japanska (men som inte kände till anime), båda dem tycktes tro att ljudbiten var från någon som spelade en medlem av Yakuza.

Talar Ranma verkligen med en så provocerande accent i allmänhet, eller valde jag en ljudbit som bara skulle kunna låta så?

(Det är nog inte avgörande för frågan, men den bit jag spelade, om du är nyfiken, var från "Lambada / Ranma da" -låten från ett av ljudspåren där han säger "omee, kawaiku nee n da yo" )

2
  • Hur pratar man som en Yakuza?
  • @Krazer På samma sätt som att någon pratar som en given klick eller grupp: genom att använda accent, terminologi, talmönster etc. som ingår i den gruppen. För ett amerikaniserat exempel, lyssna på Mater från Cars-filmen; Eftersom människor känner till hans "redneck" -accent skapas omedelbart olika föreningar. Jag vet inte mycket om Yakuza-talmönster, utöver några väldigt grundläggande idéer (användningen av "aniki" för att hänvisa till en kollega osv.), Därför denna fråga.