Anonim

Fallen Officer Memorial

Efter att ha läst den här frågan tittade jag igenom några One Piece-världskartor som du kan se nedan och de fick mig att undra. Var skulle All Blue vara? All Blue är förmodligen platsen där de fyra haven möts.

All Blue är ett mystiskt hav av legend, ryktas vara den enda platsen i världen där Nord-, Syd-, Öst- och Västhav möts.

Eftersom de fyra haven är åtskilda från varandra med den stora och röda linjen, hur och var skulle de kunna mötas? Var skulle All Blue vara?


Det finns även denna interaktiva världskarta om du skulle vara intresserad.

2
  • Jag tror att detta kommer att besvaras senare när Nami kanske visar oss en ny karta för den nya världen. Vi kan inte förutsäga var det finns. Även om du läser i wiki: När han når Mermaid Cove på Fishman Island, utropar Sanji till besättningen att "han har hittat All Blue där" ... Men på grund av att Fishman Island är antipodal mot Reverse Mountain såväl som en av två anslutningsvägar mellan paradiset och den nya världen är det teoretiskt möjligt för de fyra haven att konvergera på den platsen.
  • Det har inte avslöjats än. Sanji trodde att det var Fishman Island ett ögonblick.

Det finns inget canon- eller non-canon-svar från One Piece-universum. Sanji hänvisade till en sjö på Fishman Island som sin All Blue men det var inte allvarligt (tror jag). Tills Oda säger, vet vi inte.

Vi kan spekulera i att det kan vara omvänd berg, eller en vik vid Raftel, eller en grotta djupt under jord, eller Vegapunks forskningsakvarium på månen, eller en alternativ dimension (en ö åt en djävulens frukt?), Eller ... poängen är att Oda är väldigt kreativ. Det kan bli många saker som ett resultat.

4
  • 2 +1 Jag skulle gärna vilja se en ö äta en Devil Fruit! Att tänka på det borde det inte ens vara omöjligt. Om vi ​​kan få gas äta en djävulens frukt, varför inte ett berg.
  • Portalportal? Sköldpadda? Guldguld?
  • Det måste dock vara en zoanfrukt, annars kommer inget att hända förrän berget dör och frukten återföds. Inte säker på hur ett berg skulle kunna dö dock.
  • @peterraeves Förmodligen. Annars skulle det vara vettigare för konsumenten att vara en växt med ett massivt rotsystem, vilket resulterar i oförklarligt fenomen runt hela ön. Om portaler kan detta innebära en helt blå sjö.

Omvänd berg. Det är det enda logiska alternativet just nu - strömmarna är bildade av vatten från de fyra Blues så att den ansluts ovanpå den. Kanske finns det inte fisk från alla blues, men det finns definitivt vatten från dem alla.

Avsnitt 530 runt 22:41 säger Hody Jones att "Vi tar världens centrum, Fishman Island". Fishman Island borde vara helt blå, men sedan är Fishman Island djupt inne ...

Den mest förutsägbara platsen skulle sannolikt vara omvänd berg. Det är trots allt det enda synliga läget där alla Blues möts. Det kan istället också vara en djup sjö som har undervattensströmmar som rör sig genom den från Blues genom grottor.