Anonim

WOTM: Polygami

Jag brukade tro att incest bara var i hentai / eroge, men gradvis har jag stött på mer vanligt innehåll som verkar antyda till bror-syster, moder-son-relationer eller spänningen i en sådan attraktion.

Vad är ursprunget till detta tema?

Varför är det så vanligt i japansk manga och anime jämfört med västerländska serier?

Det verkar konstigt att ett tabu dyker upp överallt, så jag är nyfiken på ursprunget.

10
  • Frågar du om incestens ursprung? Eller vilken serie har först incest i japansk anime / manga? Eller frågar du vad som sätter trenden för den aktuella förekomsten av incest i anime / manga?
  • Kanske för att ju mer tabu det är desto mer människor lockas till det, och ju mer människor fantiserar om det. Och eftersom anime är en fantasi ... Den säljer.
  • Jag frågar vad som sätter trenden, det är en ny sak sedan 80-talet så vitt jag vet
  • Ett bra svar på denna fråga kan bestå av en stor bok. Jag tror inte heller att svaren i länkarna från @nhahtdh är tänkta att tas på allvar (är det 80% siffra på riktigt? Det skulle vara hemskt tycker jag). Om inte incest också förekommer i den verkliga världen Japan, tror jag att Hayao Miyazaki kan ha en poäng: "anime lider eftersom industrins personal består av otaku som" inte spenderar tid på att titta på riktiga människor. "
  • Eller så vet de alltför väl om riktiga människor som den här typen av saker säljer (då kommer frågan att vara om varför människor gillar den här typen av saker). Det är verkligen svårt att identifiera korrelationer som är orsakerna och effekterna för det fenomen vi vill observera.

Först måste det sägas att incest i populärkultur är vanligt i många andra kulturer. Det är inte unikt för anime- eller mangaverk. Även om det är sant att jämfört med västerländska serier är det mindre vanligt, incest finns i västerländska popkulturlåtar, filmer, litteratur etc.

Med det bör vi fokusera på vad det är i japansk kultur som gör incest till en till synes utbredd trop i anime och manga. Det finns också olika typer av incestrelationer.

Incest är ett tabu i Japan. Vad som är incest för dem kan dock vara lite annorlunda än vårt. Incest äktenskap mellan kusiner är enstaka då de inte anses vara incestuösa förrän nyligen. Detta kan förklara varför incestrelationer som i Elfen Lied är en återkommande trope.

En annan sak är att äktenskap mellan syskonbarn och syskonbarn historiskt har godkänts. Även nu i vissa landsbygdsområden gifter sig fäder med sina döttrar när mamman dör. De tvingas göra detta när de följer gamla feodala lagar. Ibland när båda föräldrarna dog slutar broren att ha sex med systern för att få slut på förvirring.

Det finns också den vanliga tropen av bröder och systrar som sover eller badar tillsammans i anime och manga. Detta förklaras lätt eftersom sådana saker fortfarande förekommer i det japanska samhället. Detta leder dock inte nödvändigtvis till incest, men det finns verkligen tips mot det.

Den första mangan som involverar incest är Cream Citron, släppt på 1980-talet. Så det här är inte något nytt. Det noteras också att incest är i manga för Shoujo demografi, som huvudsakligen är för kvinnor. Med andra ord kanske människor gillar incestuös anime och manga för det emotionella förhållandet och inte de fysiska förhållandena.

Kombinationen av japansk historia och demografins smak kan hjälpa till att förklara varför incest är en populär trope i anime och manga. Jag kunde fortsätta och fortsätta, men det kan ta för lång tid att förklara, så om någon vill läsa mer har jag tillhandahållit källor till andra.

Källor:

http://en.wikipedia.org/wiki/Incest_in_popular_culture
http://www.mangatherapy.com/post/1467868478/incest-in-anime-manga
http://psychohistory.com/articles/the-universality-of-incest/

1
  • 3 Var snäll och förklara vad du menar med "broren slutar ha sex med systern för att få slut på förvirring". Om systern blev gravid med broren, skulle det inte göra saken ännu mer förvirrande, speciellt för det som kommer att födas.

Kan du nämna några titlar som innehåller "sann" incest mellan biologiska syskon? Incest är definitivt ett tabu åtminstone i det moderna Japan. Det finns bara några få kärlekshistorier om incest mellan biologiska syskon, och de flesta japanska otaku tycker inte om dem.

Ett svärson är dock ett anmärkningsvärt undantag. Den japanska lagen tillåter äktenskap mellan två svärföräldrar så länge de inte är släkt med blod. Till exempel, åtminstone juridiskt sett, kan en biologisk son till A och B gifta sig med en adopterad dotter till A och B. Detta är förbjudet i många andra delar av världen, och det är starkt missnöjt i verkligheten också i Japan. Men i skönlitteratur fungerar detta som en idealisk miljö för en romantisk komedi i japansk stil, där författaren måste skildra en nästan oändlig obesvarad / hemlig kärlek och tillhandahålla många "servicekort".

En av de tidiga verk som framgångsrikt utnyttjade detta faktum är Marmeladpojke, där en tonårig tjej plötsligt tvingas leva med en ny stilig bror (svär) som hon så småningom blir kär i. Människor åtnjöt denna lagligt giltiga men etiskt förbjudna kärlek. Det har blivit en populär berättelse trope, och många verk inklusive Da Capo, Syster prinsessa, Kissxsis, ImoCho och Eromanga Sensei använda liknande inställningar.

REDIGERA: Kanske är det värt att titta på Amazon-recensionerna av den sista volymen av OreImo, som utan tvekan är en av de mest kända ljusromanerna i genren "lillasyster". Du kan se att många läsare blev besvikna och stängde av när förhållandet mellan huvudpersonen och hans (biologiska) lillasyster visade sig vara "(romantisk) kärlek" just nu. Det visar sann entydig incest är oacceptabel även för många fans av denna genre.

Referens:

  • TV Tropes - Little Sister Heroine

    Trots namnet försöker Little Sister Heroine att mildra det uppenbara incestuösa nedfallet; de är vanligtvis antingen en styvsyster, adopterade eller, mer sällan, tekniskt sett en kusin eller avlägsen relation.

  • TV Tropes - Inte blodsyskon
2
  • Yosuga no Sora är incest mellan biologiska syskon, om jag minns rätt. Kanske behövs lite stödjande information om vissa uttalanden, särskilt detta: 'Det finns bara några få kärlekshistorier om incest mellan biologiska syskon, och de flesta japanska otaku tycker inte om dem.' och uttalandena i andra stycket, särskilt de som rör lagar och åsikter i det japanska samhället. Om det redan finns i de referenser du nämnde, vänligen bortse från min kommentar.
  • @ W.Ser jag att detta svarar på ditt juridiska problem, även om det är skrivet på slangjapanska. Det står till och med Yosuga no Sora är ett sällsynt undantag :)