Anonim

Affärsstudier klass 12 || Ledningens natur och betydelse || Ledningsegenskaper ||

I Koe no Katachi (A Silent Voice) är min nuvarande tolkning av X i någons ansikte att huvudpersonen inte vill erkänna eller umgås med denna person. En förlängning av detta kan kanske vara att han inte vill höra deras "röst", om vi skulle sträcka oss något över berättelsens teman.

Ueno är den enda personen jag kan tänka mig när jag i försoningsfasen sätter på och stänger av X. Jag kan förstå att det är en del av huvudpersonens svårighet att försöka förena sig med henne och förstå hennes motiv (som intressant spelar på samma sätt som hans eget att försöka förena Shoko med sina klasskamrater medan hon försöker förena honom med hans).

Wikipedia föreslår att det är hans avsky för henne.

Jag letar efter någon annan tolkning helst med bevis för när X slås på och av. Finns det ett konkret mönster bakom varför och när X sätts på en person?

Om jag har tid och kan hitta bilderna lägger jag till några med kapitelreferenser för att bättre visa exempel på vad jag menar.

3
  • manga ver eller anime?
  • manga helst
  • Filmen har mycket mer att prata om när det gäller X-talet, mangan har en handfull scener som visar detta, men filmen sprang helt med den till den punkt där den blev en central plotpunkt ... för andra som läser svar försök kanske att inkludera båda

Spoiler Varning

.TL; DR

Så sammanfattningen av detta svar är:

  1. "X" -märket kan symboliseras som "Inte min vän" eller "Inget intresse att interagera med dem". När Ishida känner sig förbannad på grund av en handling eller någon / något attityd skulle "X" -märket sättas på deras ansikten. Och när skulle "X" -markeringen tas bort? När Ishida tänker som "Jag gillar honom / henne, en så trevlig person" om någon eller något.

  2. Eftersom Ueno är så hycklerisk, gör Ishida så förbannad och glad samtidigt. X-märket på Uenos ansikte markerades först i volym 3, och det släpptes i Volym 7 (den sista volymen), när Ishida försökte ändra sig själv. I volym 7 har alla 'X-märken som alla hade i Ishidas perspektiv redan kommit av

Innehållet från och med nu innehåller spoilers. Läs det på egen risk.

Från vad jag kunde räkna ut är det mest accepterade svaret för denna typ av fråga ett som du hittar i mangaversionen. Även om jag inte har sett anime helt, verkar animeversionen saknas i förklaring. Och naturligtvis har jag avslutat mangan.

1. Vilken betydelse har X på människors ansikten ur Ishidas perspektiv?

X: erna uppträdde först i Volym 1, kapitel 5, sida 2-6. Här är några av sidorna (läs från höger till vänster)

Sida 2-3

Sida 4-5

Sida 6

Han har en

ångestsyndrom med andra människor. Han känner sig förbannad på grund av sin egen negativa tanke på de andra. Titta på den gula markören, han hatar allt, till och med den vän till sina vänner som han hatade. "X" -märket kan symboliseras som "Inte min vän" eller "Inget intresse att interagera med dem". Så det är anledningen till att hela klassen har "X" i ansiktet. För Nagatsuka varför han fick "X" -märket från det första, finns det något som Ishida hatar om honom. För de andra människorna som Sahara har det inget "X" -märke när de träffades på tåget, för Ishida har ingen anledning att hata Sahara av någon anledning (exkludera sin klasskamrat eller grannskap som han hatar). Han kommer att sätta ner "X" -märket när någon vill erkänna honom mer och han litade på det.

2. Varför slår Ueno på och av?

Det förklaras i Volym 3, Kapitel 18, Sida 12-17 (läs från höger till vänster).

Sida 12-13

Sida 14-15

Sida 16-17

Ishida sa att han inte bryr sig om sin ex-vän (aka alla hans grundskolevänner) på sidorna 12-13, men när han träffade Ueno för första gången sedan gymnasiet, brydde han sig. Först hade Uenos ansikte inte "X" -märket men i kapitel 21, sidorna 9-10, gjorde Ueno något hemskt mot Shouko, och det gjorde Ishida riktigt förbannad över Uenos attityd. Så det är därför Ueno fick X-märket på sidorna 15-16.

Sida 9-10

Sida 15-16