Anonim

【4 日 目】 【番外 編】 神 明 明 神 神 輿! 龍 角 木 遣 遣 り グ グ ン ド フ ィ ナ ー レ!! 年 令 和 元年 神 田 祭 K - Kanda Matsuri Festival Japanese Festival

AMV är termen för Anime Music Videos, MEP är termen för Multi-Editor Project och MMV är termen för Manga Music Video. Några anmärkningsvärda favoriter till mig som jag tittar på kommer mest från YouTube-kanalen [[MDS]] eller Mad Desire Studios. Jag har märkt att många AMV-apparater vanligtvis tillverkas av västra otaku-fans av anime - så i allmänhet från människor från länder som Amerika etc.

Skapar japansk otaku vanligtvis AMV, MEP eller MMV, eller är det bara vanligt för otaku som kommer från Amerika?

Obs: Om du vill se hur en AMV vanligtvis ser ut, kommer den här (Youtube-länken) att vara bra att titta på och är en av mina favorit AMV: er.

3
  • Konstigt nog, när jag förhalade med att hitta slumpmässiga AMV-skivor av låtar / serier som jag gillar, kunde jag inte hitta någon för åtminstone en ganska berömd japansk poplåt, även om jag tvivlar utan mer "bevis" är det svårt att säga.
  • Från en snabb sökning men jag ha hittade några AMV: er av någon förmodligen från Hong Kong eller Taiwan, om det är till någon hjälp. Här är ett exempel.
  • Ja, det finns definitivt ett gäng kinesiskt tillverkade AMV: er som flyter runt. Inte säker på japanska men jag kunde nog söka senare. Jag har också sett några från personer som antagligen är franska eller belgiska (och utan språk är det svårt att hitta ett specifikt land - t.ex. America och mycket lättare att precisera något liknande Western).

De mycket detaljerade, omsorgsfullt redigerade AMV: erna som populär musik som du ser från skapare som Nostromo är, såvitt jag vet, mestadels domänen för icke-japanska fans. Naturligtvis kan jag inte bevisa att det inte finns några gjorda av japanska människor, men jag har tillbringat min rättvisa del av tiden att bulla runt på Niconico och har inte sett någonting av det slaget.

Vilka japanska fans do skapa är vad de kallar "MADs" (för mer, se den här frågan). Även om (många) MAD är härledda fanworks baserade på anime, är de för det mesta inte alls som AMV: erna som produceras av västerländska fans. Om jag var tvungen att karakterisera japanska MAD, skulle jag påpeka följande funktioner som skiljer dem från icke-japanska AMV: er:

  • Ljudspåren till MAD skapas ofta genom att redigera ljudet från den show som klippen dras från
  • Befintliga musikstycken (poplåtar, vad som helst) används inte i MADs lika ofta som i AMV
  • Medan många AMV-apparater använder bilder från flera serier, är det mer troligt att MAD-filer använder innehåll från bara en serie (eller kanske ljud från en anime och video från en annan)
  • AMV är ofta starkt identifierade med sina skapare (se krediter, etc.) medan MAD är relativt mer "anonyma" i den meningen att skaparna är mindre vanliga att lägga sitt namn på sina skapelser
  • MAD är vanligtvis soloproduktioner (eller åtminstone få personers arbete), medan AMP-parlamentsledamöter är ganska vanliga.

För att få en bättre smak för de sorters saker som är typiska för MAD, kan man ta en titt på de bästa videoklippen taggade med "mad" på Niconico.

Kortfattat: ja, Japanska fans skapar audiovisuella produktioner med filmer från anime, men Nej, dessa produktioner är inte särskilt lika AMV: erna som produceras av icke-japanska fans.

Många anime-konventioner i väst innehåller AMV-tävlingar; Jag misstänker att detta är en av de viktigaste drivkrafterna för AMV-produktion i väst. Jag känner inte till några likvärdiga tävlingar i Japan. För engelsktalande finns det också minst en blomstrande online-community för AMV-skapare: Org. Återigen är jag inte medveten om en japansk motsvarighet, bortom allmänna videosidor som Niconico.

(Obs: hela svaret handlar bara om tillståndet för AMV / MAD nuförtiden - jag har ingen aning om hur det var tidigare, före Youtube / Niconico.)


Jag hade aldrig hört talas om MMV innan jag läste din fråga; efter att ha tittat på några på Youtube tror jag (men är inte säker) att dessa också är unikt västerländska. (De suger också mest av uppenbara skäl.)

1
  • 2 Jag skrattade lite när jag läste de sista raderna i ditt svar (Vet dock inte varför. XD). Jag håller med - MMV suger definitivt.