Anonim

ZAYN - BeFoUr

I början av Ufotables UBW-anpassning, samma dag som Rin skulle kalla Archer, hade klockorna råkat röra sig bakåt med en timme. Hon ansåg att det kan ha varit hennes fars görande.

Varför rörde klockorna en timme bakåt?

1
  • Jag har spelat den visuella romanen, och detta verkar också hända oavsett vilken väg som tas, eftersom det här är i prologen som kommer före eventuella vägval.

Förklaringen är lite dum.

Dagen innan Rin kallade Archer, grubblade hon igenom sin fars effekter i hopp om att hitta saker som skulle vara användbara för kallelsen. En av de saker hon hittade var lådan som innehöll hänget (och, åtminstone enligt skildringen i UBW 2014, katalysatorn för Gilgamesh), skyddad av en magisk MacGuffin som, när den är aktiverad, gör att klockorna blir klara och tydligen spolar tillbaka med en timme . Hon aktiverade MacGuffin. Klockorna spolades upp i två steg i halvtimme. Hon märkte bara en av halvtimmens steg. Slutet.

Nasu uttalade senare i en intervju (i Komplett material 3) att detta tydligen var ett avsiktligt "test" -slag från Tokiomis sida, idén var att om hon inte kunde hantera en mindre fråga som denna, blev hon inte klippt ut för att vara i kriget.

Detta är ingen kronologisk mening, eftersom Tokiomi troligen aldrig förväntade sig att Rin skulle vara i kriget i första hand (Tokiomi skulle ha förväntat sig att det femte kriget skulle äga rum omkring 2060 eller så, då skulle Rin ha haft ättlingar snarare snarare än hon ), men där har du det.

5
  • Bisarrt nog visste jag inte lite om Gilgamesh, trots att jag såg både filmen och nuvarande anime-anpassning. . .
  • 1 @Maroon Du kommer förmodligen inte att märka det om du inte har sett Fate / Zero (det är verkligen en underhållande återuppringning, det visas inte i den visuella romanen). Katalysatorn för Gilgamesh visas inte i filmen från 2010, förmodligen för att Fate / Zero inte hade animerats än, vilket innebär att det inte skulle finnas något att ringa tillbaka till.
  • 1 tricket kunde också ha varit för alla Tohsaka-mästare, Tokiomi hade förmodligen tro på att Rin, trots att hon var i slutet av 60-talet tidigt 70-tal (Fate / Stay Night's ansvarsfriskrivning säger att alla karaktärer som avbildas att ha sex är 18 år eller äldre) som hon skulle välj fortfarande och kom ihåg att det finns skickliga magiker som kan förlänga sitt liv utan att vara döda apostlar (dvs. Jubstacheit). förutom att Rin fortfarande måste göras medveten om det i chansen att hennes dotter / barnbarn / släkting blev en
  • 1 Också på Tokiomis Wikia-sida som har hänvisningen till de frågor och svar som du nämner står det att Rin var medveten om klockans förändring men tyckte att det var 30 minuter och jag är helt säker på att hon redogjorde för dessa 30 minuter under kallelsen (kom ihåg det från när hon träffade Ayako på morgonen i skolan)
  • @ Memor-X Tack för att du fick det felet. Jag redigerade mitt svar.