Anonim

Något jag kanske slutar

I anime Jinsei - Avsnitt 2, en pojke frågar dem råd om vad han ska ge sin vän i födelsedagspresent som inte blir lika billig.

Ikumi ger detta råd:

Jag googlade Koshien och allt jag kunde räkna ut var att det är en baseballstadion byggd för High School-turneringar. Betyder detta att Koshien är en mycket viktig plats i Japan? Men även om det är så, varför sanda?

Jag hoppas att någon kan förklara detta för mig. Tack!

1
  • 5 Gymnasiet baseboll är en stor grej i Japan. Koshien Stadium är där de två nationella mästerskapen hålls. Jag gissar vad showen hänvisar till är traditionen "Dirt of K shien" (beskrivs i Wikipedia-artikeln). Jag har inte sett Jinsei, och jag har inte mer än en Wikipedia-förståelse av japansk gymnasiet baseboll, så förhoppningsvis kan någon annan skriva ett bra svar.

Koshien Stadium är platsen för finalen i två nationella basebolturneringar för gymnasieelever i Japan (kallas "Spring Koshien" och "Summer Koshien"). Att ta sig till Koshien betyder att ditt team är extremt framgångsrikt, ett av de bästa i landet. Att göra det till någon av dessa är en dröm för många japanska gymnasieelever som spelar baseball. Spelare som når Koshien har ofta framgångsrika yrkeskarriärer efter gymnasiet. Dessutom är sanden från Koshien bokstavligen ett heligt objekt i shintoismen (det finns en helgedom utanför stadion). Att förlora lag i Koshien får ta en påse med sanden hem som en souvenir, vilket är att lära dem värdet av allvarlig ansträngning även i nederlag och förmodligen håller livskurser.

Som sådan är Koshien (och allt som hör samman med det, särskilt sanden) för många japanska gymnasieelever något av en dröm. Baseboll är en av de mest populära sporterna i Japan, och dessa turneringar är tillräckligt berömda för att nästan alla japanska skulle kunna dem och förstå den här referensen.

För en sportfantast som Ikumi verkar detta som en perfekt present. Den falska Koshien-sanden är faktiskt ganska billig, men det verkar värdefullt med tanke på historia och tradition.

1
  • 1 En kommentar till sandens betydelse i samband med rådet: Koshiens sand är den svarta sanden som Kagoshima är känd för, särskilt deras svarta sandspa, kända som "sunamushi onsen." Svart sand är ganska ovanligt för de flesta. så det blir en exotisk gåva. Att säga att det också kommer från Koshien ger det ännu mer betydelse, naturligtvis gör det mer viktigt för sportfans (som alla typer av World Series-memorabilia som används i spelet).

Enligt japanvisitor.com anses sanden på Koshien Stadium vara helig:

En av de bestående bilderna på vilken dag som helst i Koshien är det vinnande laget som gränsar till deras jublande sektion för att fira medan förlorarna gråter bittera tårar av nederlag, slår väggarna och faller på knä, gräva den heliga Koshien-sanden för att komma ihåg sin dag. Så länge det finns pojkar som drömmer om ära kommer det alltid att finnas Koshien.

Källa

Och enligt detta Reddit Post:

Sanden vid Koshien är helig. Jag menar det bokstavligen; ballparken anses vara helig mark under Shinto-religionen, och det finns en helgedom utanför ballparken för detta. Förlorande lag får ta en påse med sanden hem som en souvenir. Efter matchen, leta efter skott från det förlorande laget som känslomässigt samlar upp jorden.

Baseball representerar också de bästa egenskaperna som finns i japanska sporter som en självdisciplinerad arbetsetik, lagarbete och motståndskraft. Dessa egenskaper värderas också inte bara inom sport utan också i livet. Eftersom Koshien Stadium är värd för ett par landsomfattande evenemang i baseboll, skulle det vara en stor ära att vara medlem i laget som är ute på fältet och spela och om du inte vinner förstaplatsen skulle sand eller smuts vara ett bevis på din tid där.