Anonim

香港 管弦樂 團 2020-21 節目 , 邊 D 值得 去?

Wikia för Monogatari säger att Black Hanekawa är

Man (fysiskt kvinnlig)

Efter att ha sett en bloggare beskriva sin upplevelse av att se detta och dra slutsatsen att Hanekawa är icke-binär (en slutsats som jag är ärlig var jag lite misstänksam av av anledningar jag inte går in på, eftersom de inte är ämne), slutade med flera frågor:

  • Var anges en sådan beskrivning av Black Hanekawa? Eller finns det ingen uttrycklig textreferens för detta? Kan denna idé åtminstone dras från andra detaljer i "texten"?

  • Om en sådan slutsats om Black Hanekawa faktiskt finns, varför är Black Hanekawas kön vad det är?

Det mest troliga svaret på mig är att Black Hanekawa är baserad utanför Hanekawa så att uppenbarelsen kommer att ha kvinnliga egenskaper, men eftersom "sawari neko" i sig har ett kön har vi denna skillnad. Men jag är inte säker på hur sant detta är - det är möjligt att det nämndes någonstans att "sawari neko" är hane (kanske i Oshinos beskrivningar av det), men jag kommer inte ihåg detta med fullständig säkerhet.

3
  • Jag kommer inte ihåg någonting om att Black Hanekawa var en hane men Hanekawa kallar Black Hanekawa och Kako för små systrar. (Kako har manlig röst)
  • @ShinobuOshino: Kako har definitivt en manlig röst i mitt minne, men åtminstone i så fall är "syster" -beteckningen vettig för mig eftersom uppenbarelserna kommer från Hanekawa själv, på sätt och vis. Men på något sätt känns det som att oro här är specifikt för Black Hanekawa. Jag skulle dock inte bli förvånad om wikia har fel. (Jag litar ärligt på dem mindre än vad jag skulle göra Wikipedia ibland utöver att använda dem som en allmän referensguide).
  • IIRC det finns ett antal kommentarer på TVTropes om att Black Hanekawas pronomenanvändning uteslutande är manlig - "malm", etc. Detta borde vara lätt att kontrollera, särskilt med böckerna.

Hoppas svar från de lätta romanerna är okej. Jag kommer ihåg anime som följde LN mycket nära på den här punkten, så det borde inte påverka resultatet.

Black Hanekawas biologiska kön är kvinna. Dess kropp är kroppen av Hanekawa Tsubasa, som säkert är kvinna. (Om någon tvivlar på den här punkten tittar på vad Koyomi alltid fixar på.)

Oshino spekulerar i Neko Black, men den mest bestämda informationen kommer från de senare delarna av Nekomonogatari White. Frågan om dess könsidentitet är mycket mörkare, som den säger sig själv i Nekomonogatari White, kapitel 61, strax efter att det lästes Tsubasas brev om Kakos ursprung, där hon kallar Black Hanekawa sin lillasyster:

Dessutom var jag manlig när jag blev överkörd, så det är konstigt att kalla mig en lillasyster och i första hand, även om min bas var den hindrande katten, eftersom jag skapades av råvaror avskurna från Älskarinna, mitt kön är inte bara vagt, det är onekligen ett grått område mellan att vara en syster och att vara en bror nyah.

Vad är meningen med att fråga en abnormitet om dess kön, i alla fall?

Här ifrågasätter Black Hanekawa tanken att kaii till och med har kön eller att konceptet är meningsfullt för dem. (När allt kommer omkring verkar de inte använda sexuell reproduktion.) Till och med Shinobu, som uppenbarligen är kvinna, verkar vara ungefär samma som manliga vampyrer förutom det yttre utseendet; hennes kön är en kvarhållande från hennes tid som människa, när det spelade någon roll. (Se Kizumonogatari om Shinobu en gång var mänsklig.)

Med tanke på sammanhanget med ovanstående citat verkar det som att Black Hanekawa försökte håna Tsubasa för att ha gjort fel saker (mot hennes vanliga lutning). Strax före den anmärkningen står det

Med det sagt, det ser ut som att Mistress fortfarande har fått några missförstånd nyah Även om jag antar att, eftersom hon gissade med brist på data att basera sina beslut på, kunde dessa misstag inte ha undvikits nyah.

Dessutom är både stilen och innehållet i brevet [som Tsubasa skrev för att förklara situationen för Black Hanekawa] överallt med Mistresss standard Det var definitivt inget som skrevs medan hon var lugn nyah.

Det är inte en situation att hoppas på full poäng ändå, så att få 80 för A-klass är tillräckligt bra nyah.

Så ovanstående citat är i andan att fortsätta att utropa Tsubasa på hennes mindre misstag hon kallar Black Hanekawa för hennes lillasyster, och det svarar genom att nicka henne för att anta att den var kvinna. Det antyder att detta inte är ett seriöst uttalande om Black Hanekawas könsidentitet.

I Nekomongatari White, kapitel 60, spekulerar Tsubasa att Black Hanekawa existerade inuti henne långt innan hon någonsin stött på Sawari Neko. I Neko Black antog Oshino något liknande att Sawari Nekos medvetande är helt borta från ekvationen och det är egentligen bara dess krafter som styrs av Tsubasa Hanekawas omedvetna vilja som utgör Black Hanekawa. Om det är sant gör det Sawari Nekos kön ännu mer irrelevant. Men inget av detta nödvändigtvis gör Black Hanekawas könsidentitet kvinnlig Det kan vara en undertryckt maskulin del av Tsubasa som uttryckte sig i fusionen mellan Sawari Neko och Hanekawa som skapade Black Hanekawa. Kako, den inflammerande tigern,

är också en spinoff av Tsubasa, men behandlas alltid som manlig, förutom när Tsubasa kallar det "lillasyster".

Men det finns inga bevis som jag kan komma ihåg i böckerna eller anime för att säga att Black Hanekawa faktiskt identifierar sig som man. Det är grumligt av många anledningar, och jag tror att det var förmodigt av wikia att lägga upp den raden som den gjorde. Dessutom verkar det ganska långt där ute att anta att detta betyder att Tsubasa själv har en icke-binär könsidentitet, oavsett situationen med Black Hanekawa. Tsubasa är kär i en man, Koyomi. Bilden i anime under Tsubasa Cat Part 5 antyder till och med att hon vill ha ett sexuellt förhållande med honom. Tsubasa verkar obekväm med Hitagis grepp tidigare i Neko White när de duschar tillsammans. Ingenting hon någonsin säger eller gör antyder att Tsubasa Hanekawa inte identifierar sig som kvinna. Det mesta vi kan säga om den poängen är att det finns en vag möjlighet att hon kan ha haft något som en splittrad personlighet inuti sig som identifierar sig som manlig och det är nästan ren spekulation.

Ledsen att spränga någons bubbla, men bevisen stöder inte tanken att Tsubasa Hanekawa inte är biologiskt och psykiskt kvinnlig. Och bevisen för Black Hanekawa är mycket tvetydiga och förvirrade av irrelevansen för kön för icke-mänskliga kaii.

1
  • 2 +1 för det informativa svaret (även för den allra sista biten, som ganska mycket täcker många av anledningarna till att jag var kritisk till en sådan ansträngning på internet i första hand).