Anonim

5 fakta om Torterra som du förmodligen inte visste! (5 fakta) | Pokémon fakta

Detta är verkligen en besvikelse. XY slutade, men Pikachu använde inte Volt Tackle en enda gång i hela serien, inte ens en gång. Började Ash använda Electro Ball så ofta att han glömde bort ett så viktigt drag av Pikachu?

Enligt vissa användare i den här tråden glömde Ashs Pikachu Volt Tackle att lära sig Electro Ball, vilket är vettigt, eftersom serien verkar följa spelen med Pokemon som bara vet 4 drag åt gången.

Eftersom de bara måste få honom att lära sig ett Gen V-drag. Han glömde det så att han kunde lära sig Electro Ball.

Enligt wikiasidan för Ash's Pikachu, checkar detta ut.

Den sista instansen av Pikachu med Volt Tackle var i BW013 (Minccino - snyggt och snyggt!).

När Pikachu gick framåt blev han träffad av Pignites Take Down, följt av ett kraftfullt Heat Crash. Pikachu lyckades gå upp och motverkade Pignites Flame Charge med Volt Tackle.

Den första instansen av Pikachu som använder Electro Ball är i BW020 (Dancing with the Ducklett Trio!). Sammanfattningen för detta avsnitt säger till och med:

Efter att ha oavsiktligt chockerat sig med Thunderbolt, eftersom han fastnade i ett strandparaply, kunde Pikachu inte använda attacker av elektrisk typ. Så småningom fick hans ilska honom att lära sig Electro Ball.

Efter denna punkt verkar det som om Pikachu inte längre känner till Volt Tackle.

4
  • 2 Volt tackling är också ett drag som inte kan läras av Pikachu i spelen. En Pikachu måste uppfödas speciellt för att kunna flytta. Det kan ha gett lite extra incitament för programskaparna att svepa rörelsen under mattan och glömma bort det. (ren spekulation, naturligtvis)
  • 1 Det är inte alls sant! Pokémon i anime vet mer än fyra drag. Den enda anledningen till att de inte är med i spelet är att det är för mycket för spelets programmering att hantera plus att det inte finns en tillräckligt stor skärm för att alla rörelser ska passa. I alla fall; min personliga åsikt är att jag tror att gamefreak också försöker hålla saker enkelt.
  • 2 @RickyWoods, varför säger du det? Det enda exemplet jag har sett av en Pokémon som vet mer än 4 var (tror jag) Lance's Dragonite som visste att 10 verkade OP.
  • @Vemonus - Jag såg mer än ett par Pokémon som vet mer än fyra drag i anime, i BW mer än en gång.

Även om frågan redan har rensats har jag ett mer kreativt sätt att svara på den.

I anime lärde sig Ash 'Pikachu Volt tackla i Battle Frontier säsongen ep05 (425) men inte helt lärd (av följande avsnitt när den används snart misslyckas) av Ash beordrar Pikachu att använda snabb attack, men med snabb attack använder Pikachu snart kombinera det är elektricitet i snabb attack som skapar volt tackling.

Om detta antagande är korrekt, men i spelen jag inte kommer ihåg attacken sammanfattning, verkar det av ovanstående som i anime ver. volt tackle är helt enkelt en kombination av snabb attack och elkrafter, gör volt tackling till en "hastighetsattack".

Nu, i spelen säger sammanfattningen av elektroboll:

För att förklara och utöka den sammanfattningen kommer jag att ge en liten introduktion: i spelmekanikern är hastighet hur snabbare Pokémon kommer att träffa fienden, ju mer Pokémon har mer fart än fienden, den kommer att träffa först, electro ball tar mer fördel av hastighetsmekanikern - ju mer pokemon är snabbare, kommer den inte bara att träffa snabbare än fienden (eftersom han är snabbare) utan kommer att få mer skada på fienden, så det har klargjorts att elektrokulan har tre fördelar: den kommer att slå först kommer det att bli mycket mer skada på det sättet och om fienden är svag mot elektrisk attack kommer den att bli mycket starkare. kortfattat: electro ball attack är en "hastighetsattack" som volt tackling i anime ver.

Nu, men i anime ver. elektrokula har inte mycket förklaring på dess mekanik och hur det är bättre än vanliga åsk- och åskattacker om vi säger Pikachu glömde inte volt tackle och anime ver. är som spelmekanikern i elektroboll det är mycket mer meningsfullt - volt tackla om i spelet ver. eller anime ver. även om det är en enorm nackdel att vara en stark elattack - det skadar Pokémon med den och för att inte tala om en fysisk attack, elektroboll, å andra sidan, skada inte användaren och är en speciell attack och inte fysisk, så när vi jämför varandra är elektrokula säker på att det är mycket mer användbart och smartare att använda än volt tackling och Ash säkert förstår den elektrokulan är säker på att mycket mer elhastighetsanfall är användbart än volt tackling så det slutade använda den (och det är, igen, om vi går utifrån antagandet att i anime ver. Pokémon glöm inte deras drag som anges här).

Även om Ash i Best Wishes / Black and White-serien återvände till "att inte tänka strategi" efter Diamond and Pearl-serien är det fortfarande säkert att säga att Ash inte är så idiot att använda volt tackle över electro ball.

jag tittade på Pokemon Sun and Moon säsong 1 avsnitt 34 (subbed). Mitt i avsnittet sa undertexten att Ash berättade för Pikachu att använda Volt Tackle. Antingen var detta en felöversättning eller att han kan använda mer än fyra drag nu.

1
  • Nej det var åskväder