Anonim

Bonnie Tyler - Här kommer hon

Enligt Wiki:

Enligt Yhwach var den ursprungliga Gotei 13 "försvarare" endast i namn, som ingick i mindre än en brutal mördare, men det var just därför de var en styrka att frukta, särskilt för att Yamamoto var en hänsynslös pragmatisk ledare som skulle hålla även hans underordnade som förbrukningsbara. Det noteras att Gotei 13 genomgick dramatiska förändringar efter utrotningen av Quincy, mjukade ut i den efterföljande freden, efter att ha hittat en känsla av rättvisa när man upptäckte saker att skydda och uppskatta.

Betyder detta att Gotei 13 agerar som privat organisation i Soul Society eller är det en myndighet eller lagstiftare än vad som kan bedöma själar. Om Gotei 13 är regeringsmyndighet, hur kan de utrota Quincy om de agerar för Soul King? Jag vet att Soul King inte direkt kontrollerar Soul Society. Och jag tror att det som Gotei 13 har gjort var orättvist. Därför drar jag slutsatsen att Gotei 13 inte är den ultimata källan till rättvisa. Därför kan varje själ göra vad den vill i Human World, Soul Society eller Hueco Mundo utan att lyda någonting eftersom auktoritär figur inte finns bland själar.

Jag tror att det enda som gör Gotei 13 till en auktoritativ institution är att de har en grupp Bankai-användare som är villiga att straffa andra själar på Yamamotos vägnar.

Gotei 13 är en militärorganisation i Soul Society, tillsammans med Kid Corps och Onmitsukid . De är inte en privat militär organisation, som inte är lojal mot en regering, eftersom de är lojala mot Soul Society.

Om Gotei 13 är statlig myndighet, hur kan de utrota Quincy om de agerar för Soul King? Jag förstår inte riktigt varför att agera på uppdrag av Soul King inte skulle ha gjort Quincy-utrotningen möjlig i första hand. Från wiki:

Soulkungen är inte inblandad i att styra Soul Society, efter att ha gett full kontroll över sin regering till Central 46 och därmed inte varit involverad i Soul Society's dagliga angelägenheter.

Han ses dock som en kung eftersom han förmodligen har det viktigaste jobbet av alla. För att citera igen från wiki:

Soulkungens enda syfte är att reglera själens flöde till och från Soul Society och hålla flödet stabilt. Utan Soul King försvinner balansen och allt som är kopplat till Soul Society eller gjort i det, liksom Dangai, Hueco Mundo och Human World kommer att falla sönder.

Gotei 13 tvingades utrota Quincies eftersom de gjorde själens cykel instabil.

Jag tror också att det Gotei 13 har gjort var orättvist. Därför är Gotei 13 inte den ultimata källan till rättvisa. Ja, det var inte moraliskt rätt. Var de rättvisa? Antagligen inte. Men båda sidor har fel; Quincies, för att inte lyssna på Shinigami att de äventyrar balansen och själens cykel och Shinigami, för att de bara ser sig själva som de som bara borde ha jobbet att hantera själar och håligheter och inte kompromissa med Quincies så att de kan jobba tillsammans.

Emellertid gjorde Shinigami fortfarande sitt jobb för att upprätthålla flödet av själar med detta.

Därför kan varje själ göra vad den vill i Human World, Soul Society eller Hueco Mundo utan att lyda någonting eftersom auktoritativ figur inte finns bland själar. Med detta förnekade du bara existensen av Soul King, Central 46, Royal Guard, Gotei 13 och alla andra auktoritativa figurer i Bleka. Såvida inte dessa organisationer upphör att existera, skulle varje handling som själar gör mot lagen få en konsekvens.

Att Gotei 13 begick handlingar som för dig är orättvisa betyder inte att de inte är auktoritära, eller att andra grenar i Soul Society-regeringen bör märkas som desamma.

Gotei 13 användes främst för att behålla kontrollen och ordningen i Soul Society. De är också den första försvarslinjen från alla fiender, såsom Hollows, Quincies etc. De upprätthåller balansen mellan andevärlden och den verkliga världen genom att eliminera Hollows och vägleda förlorade själar.

Huvudsyftet med de 13 var att ge en auktoritativ känsla. Hoppas det här svarar på din fråga.