Anonim

När du inte vet namnet på en låt

När Taki möter Mitsuha vid helgedomen, strax innan meteorn slår in i staden, säger Taki till Mitsuha att de ska skriva varandras namn på sina händer.

Istället för att skriva hans namn skriver Taki istället "Jag älskar dig" på hennes hand, vilket gör att Mitsuha inte kan komma ihåg hans namn.

Varför skrev Taki inte sitt namn på Mitsuhas hand?

1
  • Det här är en bra fråga, men jag tror att svaren skulle vara bland raderna: "manusförfattaren ville lura publiken och lägga till en bit av besvikelse; så att det blir mer" tillfredsställelse "till slutet."

Jag tror att det var en söt gest som visade lite inblick i Takis karaktär. Det visar att han är ung, kär och kämpar för att hitta ett sätt att dela sina känslor med Mitsuha.

I det ögonblicket när en möjlighet gick för honom att erkänna utan att behöva säga det högt (skräck!: D), tyckte han dumt att det var viktigare att berätta för henne hur han känner än vad han hette.

Mycket frustrerande, förmodligen gjort medvetet av författaren men inte helt grundlöst.

Taki visste att alla saker som hänt honom de senaste dagarna, som hur hans själ gick in i Mitsuhas kropp och alla andra saker, inte skulle förbli så länge. Jag tror att han kunde förstå att efter skymningens slut skulle de glömma varandra, som folk glömmer drömmar efter att ha vaknat. Det är uppenbart att han visste eftersom Mitsuhas mormor hade sagt till honom att hon också hade samma upplevelse när hon var ung och samma sak hade hänt med Mitsuhas mor också. Men ingen av dem minns mycket om det.

Baserat på alla dessa saker, enligt mig, skrev Taki "Jag älskar dig" istället för hans namn eftersom han kände att det här var den sista chansen för honom att förmedla sina känslor. När skymningen är slut vet ingen om de skulle träffas igen eller inte, om de skulle komma ihåg varandra eller glömma allt. Så Taki tyckte att hans känslor var viktigare än hans namn just nu.

Det kan också finnas andra förklaringar till dessa frågor, men jag har skrivit vad jag tycker om detta ämne.

Jag såg en video om det någon gång tillbaka och det stod att eftersom de minns känslor mer än fakta efter att de bytt tillbaka till sina egna kroppar, var det bästa sättet han kunde se till att de kom ihåg varandra genom att uttrycka en känsla. Eftersom kärlek som en känsla är så stark, kom de ihåg det och fortsatte leta efter varandra omedvetet även efter 5/8 år av att vara ifrån varandra.

Taki skrev "Jag älskar dig" istället för hans namn eftersom det var vad gudinnan krävde, att han måste offra det som var viktigast för honom när han gick tillbaka i tiden.

Eftersom han gillar hennes bröst akut .....

Dessutom ville han förmodligen berätta för henne hur han känner för henne, men hade inte modet att. Han borde antagligen också ha skrivit sitt namn ... vilket förlorat ögonblick. Men ändå väldigt rörande.