Anonim

M416 vs House Campers, Epic Fight | PUBG Mobile Lite

I många show kommer karaktärens ögon (pupill och iris) att skaka när de blir förvånade eller chockade? Vad ligger till grund för detta och var användes det först?

3
  • Jag tror att det här kan vara universellt. Du skakar när du är i rädsla ...
  • Det är sant, men i allmänhet associerar folk inte det med att dina ögon skakar (eller åtminstone jag inte).
  • Först har jag någonsin sett att det var i Leiji Matsumotos Yamato (cirka 1974) och det används också i Galaxy Express 999, Harlock, Emereldas, etc. Det är särskilt anmärkningsvärt i Galaxy Express 999 där det ibland ser ut som att Maetel får ett anfall.

Jag tror att det kan vara universellt som Mysticial nämnde i kommentarerna ovan, dina ögon vacklar eller skakar när du uttrycker känslor som rädsla, sorg, upprymdhet etc.

"Ögonen är fönstret för själen ..."

Jag tror inte att den har ett bestämt ursprung, bara en av de saker som anime ärver från det verkliga livet. Att visa känslor i anime kan vara svårt men inte lika mycket med några av de stora dolful ögonen med flera fånglampor.


Och lite mer ..

Ögon är ett helt fantastiskt sätt att få din karaktär att förmedla känslor utan att säga ett ord. Ibland kan en scen vara mycket kraftfullare när inga ord talas, men karaktärens ögon pratar. Detta händer definitivt i anime ganska mycket. Medan de flesta tänker på stora, ljusa ögon i anime, finns det faktiskt mycket mer än det.

1
  • vad är det för anime? Jag försökte google image det sa bara anime sorgligt? är det bara fanart eller något?

Jag håller med om att detta är något anime som ärvs från det verkliga livet. Det sägs att

Ibland gör TV-program (inklusive anime) något som faktiskt händer i verkliga livet (källa).

Och jag tror att denna trope härstammar från detta citat,

"Ögonen är själens fönster."

som sägs av många kända personer i historien som Shakespeare, Leonardo da Vinci, Hiram Powers och mycket mer. Genom ögonen kan en persons känslor ses.

I manga / anime kan detta länkas tillbaka till "Anime Godfather", "Mangafadern", Osamu Tezuka. Enligt här,

Många anime- och mangatecken har stora ögon. Osamu Tezuka, som tros ha varit den första som använde denna teknik, inspirerades av de överdrivna funktionerna hos amerikanska seriefigurer som Betty Boop, Mickey Mouse och Disneys Bambi.4 [33] Tezuka fann att stora ögonstil tillät hans karaktärer för att visa känslor tydligt. När Tezuka började rita Ribbon no Kishi, den första mangan som specifikt riktade sig till unga tjejer, överdrev Tezuka ytterligare storleken på karaktärernas ögon. Faktum är att genom Ribbon no Kishi satte Tezuka en stilistisk mall som senare artister tenderade att följa.

Detta är förmodligen vad anime-produktioner följde (eftersom de flesta anime baserades på manga). De använde ögonen för att visa eller överdriva känslor för att helt förmedla till publiken vad karaktären känner.