Anonim

Arbetsterapeut ASTR-recension!

Tydligen produceras båda titlarna av Shaft. Madoka Magica Rebellion-filmerna har kort animering som använder Monogatari-karaktärer för att be tittarna att bete sig i biograferna. Jag är intresserad om det finns några andra anmärkningsvärda kopplingar mellan de två.

http://www.animenewsnetwork.com/news/2013-10-07/madoka-magica-monogatari-casts-teach-manners-in-crossover-shorts

0

Det finns inga väsentliga kopplingar mellan de två serierna, innehållsmässigt.

Ur ett produktionsperspektiv finns det dock mycket överlappning mellan dem. Först, som du noterade, är de båda producerade av Shaft, vilket innebär att de delar mycket personal, mest anmärkningsvärt bland dem regissören SHINBO Akiyuki, vars regi blomstrar lätt syns i båda serierna. IWAKAMI Atsuhiro är också producent för dem båda, men jag är inte säker på hur mycket inflytande han har i förhållande till Shinbo.

De korta introduktionsanimationerna du nämnde är främst underhållande eftersom rösterna i de två serierna har många människor gemensamt:

  • SAITOU Chiwa, som röstar både AKEMI Homura och SENJOUGAHARA Hitagi
  • KITAMURA Eri, som röstar både MIKI Sayaka och ARARAGI Karen
  • EMIRI Katou, som röstar både HACHIKUJI Mayoi och Kyuubey
  • MIZUHASHI Kaori, som röstar både TOMOE Mami och OSHINO Ougi

Därför de fyra olika intro-animationerna, som alla har en av dessa fyra röstaktörer.

Generellt sett brukar Shaft anställa många samma röstaktörer för sina shower, som du kan se i det här diagrammet. Speciellt Saitou Chiwa - hon är överallt i Shaft-produktioner.

Åh, ytterligare en intressant koppling mellan de två serierna - Bakemonogatari och Madoka är den första och andra bästsäljande sena anime genom tiderna när det gäller sålda skivor.1 Shaft gör helt klart något rätt.


1 källa - notera att Evangelion inte var en sen anime, och inte heller The World of Golden Eggs (som enligt min mening var riktigt dum ändå).

3
  • Bra diagram btw!
  • 3 Den sista länken till YouTube-videon visar ett otillgängligt meddelande nu.
  • 2 Någon tid efter det att svaret skrevs, kom Shaft ut med en konstshow / merchandising explosion kallad Madogatari som visar Monogatari Series / Madoka crossovers, för att fira deras 40-årsjubileum.