Anonim

Bara en spelare

Jag är ny på anime och mina vänner gillar det verkligen. De gillar verkligen att säga till mig "Lägg märke till mig senpai!"och jag får inte referensen. Jag kan gå till klassen och en av mina vänner skulle säga" Kan du gå till matsalen? "och jag skulle säga nej jag kan inte och då kommer de att säga "LÄGG MÄRKE TILL MIG SENPAI!" Kan någon kasta lite ljus över "märk mig, senpai" -referensen, snälla?

2
  • 5 Denna fråga verkar handla mer om japanskt språk och kultur snarare än anime. Inte för att jag säger att det är dåligt, bara berätta för dig (baka).
  • Lägger till länk till relaterad fråga: anime.stackexchange.com/q/13252

Detta är ett meme i den engelsktalande anime-communityn på internet. Denna speciella formulering verkar ha tillkommit runt december 2013 (enligt Google Trends), även om det är känt att varianter går tillbaka till 2012.

Det hänvisar inte direkt till något speciellt arbete av anime eller manga. Snarare är den inspirerad av en rimligt vanlig anime / manga-skrivning om barn i skolåldern, varigenom en karaktär (vanligtvis en tjej) kommer att ha ett personligt eller romantiskt intresse för en äldre elev vid samma skola (vilket är vad en "senpai"är i detta sammanhang), men istället för att göra en dagblästrad sak åt det, hoppas bara tyst att senpai kommer att uppmärksamma dem. Denna berättande trop är särskilt vanlig i shoujo media.

Godhet vet varför dina vänner utstrålar memes i verkliga livet; du skulle göra det bättre att fråga dem om det. Som meme-originalist kan jag inte låta bli att lägga märke till att de sammanhang där dina vänner enligt uppgift använder detta meme inte är mycket meningsfullt.

2
  • 3 Som en meme-originalist ... Vad i helvete är det?
  • 3 @Euphoric Du vet hur konstitutionell originalism är en sak? Det är så, förutom med memer.

Om du vet vad senpai betyder kan du förstå. Senpai betyder upperclassman eller någon du ser upp till. Denna fras är ganska vanlig i anime som har en skolbakgrund. Det används vanligtvis när någon vill att en annan student (som är äldre än dem) ska märka dem eller erkänna sin närvaro. Jag hittade en gång detta online:

Det är en Japan-sak. Senpai betyder någon du antar att se upp till. Kanske en medstudent eller kollega. Kanske din lärare. Sammantaget betyder "Lägg märke till mig Senpai" att du vill att någon som är äldre än du ska gilla dig.

Ett exempel: Anta att en tjej har en förälskelse på en pojke som ligger en klass före henne i skolan. För flickan är killen en 'Senpai'. Nu, för att imponera på honom, försöker hon agera cool framför honom, knakar skämt, gör några konstiga grejer. Säg nu pojken går mot henne. Så hon önskar tyst "Lägg märke till mig Senpai!" Men pojken tittar inte ens på henne två gånger. Så hon skulle säga till sig själv "Senpai varför märker du inte mig?"

Men många gånger i verkligheten säger människor detta till varandra bara för skojs skull, kanske som med dina vänner. Eftersom du är ny i animevärlden kan detta verka lite konstigt men några anime senare kommer du att förstå när du ska använda Notice me senpai-referensen själv.

Även om din vän skulle säga att när du vägrar att göra honom / henne kan en tjänst innebära att om du skulle "märka" hur vacker / fantastisk din vän är, skulle du verkligen vilja hjälpa honom / henne och komma på deras bättre sida ... bara en idé. Du kanske vill fråga din vän själv ...

0

Ett mycket kortare svar: i mycket manga och anime finns det en karaktär som gillar en senpai, en överklassare, men oavsett vad de gör kan de inte bli uppmärksamma av senpai. Så linjen uttrycker deras önskan att bli uppmärksammad av deras senpai. Det har blivit en linje för att göra narr av människor när de gör något för uppmärksamhet eller interagerar med deras förälskelse.

Det kommer också från spelet Yandere Simulator. Där huvudkaraktärens förälskelse är en kille som hon kallar Senpai, och hennes huvudsakliga mål är att han ska märka henne, och för att han ska kunna göra det vill hon döda alla de andra studenterna för att de också krossar honom. Det är ett ganska mörkt spel.

1
  • 2 Spelet predikerar till stor del sig själv tropen.