Anonim

10 fantastiska fakta om Majin Buu

I Dragon Ball Z, när Goku kämpade mot Kid Buu, var det många fiender som tittade på honom från helvetet.

Från DBZ Wikias artikel om helvetet:

I Kid Buu Saga, under striden med Kid Buu, ses ograrna titta på striden tillsammans med Cell, Frieza, King Cold, Recoome, Burter, Jeice, Guldo, Dr. Gero, Appule och Babidi.

Men när Frieza återupplivades visste han inte om striden med Majin Buu.

Finns det någon anledning till varför det är så?

1
  • Jag är inte tillräckligt motiverad för att kolla, men jag kommer inte ihåg någon av dessa helvete-åskådarscener från mangan, så jag antar att det är anime-fyllmedel. Dessutom verkar Toriama inte vara bekymrad över vad som hände tidigare ändå, så jag skulle inte läsa för djupt i den typen av saker.

Som anges i Wikias artikel om helvetet (betoning min):

Hell (Jigoku), eller HFIL (Home For Infinite Losers i den redigerade engelska dubben), är en plats i andra världen där onda karaktärer (och ibland, när det gäller Piccolo, Goku och Pikkon, huvudpersoner) går efter att de dör. Helvetet visas faktiskt aldrig i den ursprungliga mangan, men det visas flera gånger i olika medier av Dragon Ball.

Därför är det en anime inkonsekvens som inte är Akira Toriyamas fel. Man kan bara anta att scenen inte togs med i beräkningen drake boll Super eftersom de anpassade den från mangan och inte tog hänsyn till det anime-tillsatta fyllmedlet.

Det kan vara på grund av önskan till Shenron att utplåna minnen för alla om Majin Buus händelse, denna önskan kan också ha utplånat minnena från folket i helvetet. Så det är därför Freiza inte kommer ihåg det.

Frieza torterades alldeles för mycket i helvetet med de små söta varelserna som spelade trummor som kan ha spelat med hans minne och jag kommer ihåg att efter den kampen slogs en önskan till Shenron att radera människors minne så att ingen kommer ihåg vad som hände på jorden, eller kanske det är en anime, kan allt hända för att få historien att se bättre ut.

Jag tror att det antagligen beror på det faktum att när frieza hamnade i helvetet (långt före kid buus tid) var de sista "levande minnena" han hade goku en SSj och stammar som blåste det levande helvetet ut ur honom. För honom, som en utomjording "vaken", daterar den sista uppsättningen minnen han hade. Men när han väl återupplivats var det sista han kom ihåg hans död och innan det. Dats varför, när den underjordiska berättar om beerus, säger han att hans far alltid berättade för honom att inte bråka med förstörelsens gud. Men vid den tiden nämnde han inte cell eller buu.

Därför verkar det som att minnet försvinner på grund av döden som orsakade att frågan ens uppstod.

4
  • men han kom ihåg sitt efterlivet och var ganska arg på Goku för att ha gjort honom genom den tortyren. Också den tortyren inkluderade inte en TV till omvärlden för att titta på vad Goku gjorde.
  • Fanns det en TV under buu-striden? det var där under cellkampen så vitt jag kommer ihåg .... men var det där under buu-kampen?
  • I påfyllningsbitarna (minns Helvetet visas aldrig i kanon förutom möjligen i Resurrection of F), under buu-striden tittar alla i helvetet, inklusive cell och frieza. Till och med babbady (hur som helst du stavar namnet på de magiska användarna som var den tidigare mästaren i buu) var där och hejdade på att goku skulle döda buu, speciellt för att buu dödade honom (tack vare gokus-frestelser), men som sagt så var detta gjort endast av animatörerna. Toriyama var den som tog de flesta av historiens beslut för filmen, så han höll fast vid sitt ursprungliga arbete, där vi aldrig såg freiza igen efter mecha freiza.
  • ohhh .... ja .... rätt .....