Anonim

100% blind ONE PIECE Review (del 4): Alabasta Arc

Ah! My Goddess manga har pågått från september 1988 till juni 2014, och det är 25 år, 9 månader.

Av de mangaserier som redan har avslutats med detta inlägg (före september 2016), vad är det som har gått längst?

Är det Ah! Min gudinna? Eller finns det en ännu längre?

Jag är mer intresserad av tiden mellan första och sista kapitlet, men om du kan Dessutom göra en poäng för den med fler kapitel, det är också acceptabelt

5
  • Jag trodde med säkerhet att detta var en kopia eller åtminstone relaterad till en fråga som redan ställdes, men jag tittade omkring och hittade ingenting, så +1 och jag är intresserad av att se svaren.
  • Från toppen av mitt huvud slår Sazae-san det redan vid 28 år (1946-1974). Jag är säker på att det finns andra gamla saker där ute som sprang ännu längre. Från denna ja.wikipedia-sida finns det tydligen en baseball-manga som heter "Abu-san" som sprang i 41 år (1973-2014).
  • Längsta gång som i längsta kontinuerliga löpning eller vad? Vänligen förtydliga.
  • @AyaseEri tid mellan första och sista kapitlet. Det antas att vissa serier kan ha en lång paus.
  • Kochikame slutar denna månad (september 2016) och ges vanligtvis som mangaserien med flest kapitel / volymer (dess slutliga volym blir Volym 200). Chiisana Koi ingen Monogatari vinner ändå i åratal, dock; Kochikame startade 1976, så det har pågått i bara 40 år.

Serien som nämns av senshin i kommentarerna är svåra att slå. Men här är en ny post:

Chiisana Koi no Monogatari ( ) sprang för 52 år, från 1962 till 2014.

Det skapades av Chikako Mitsuhashi och publicerades av Manga Time. Totalt 43 publicerades.

Källor: wikipedia och myanimelist.

Enligt samma wikipedia-artikel verkar posten för de flesta kapitel gå till Sazae-san, med 6477, och den för fler volymer publicerade till Nijitte Monogatari med 111.

3
  • 1 Bra fynd (men notera det Kochikame pågår fortfarande, och så förmodligen inte vad OP letar efter). Det är dock viktigt att komma ihåg att mängden innehåll i "ett kapitel" eller "en volym" kan variera mycket, både efter genre och över tid. Sidantalet är förmodligen ett bättre mått på "vilken serie som har mest innehåll" (men återigen varierar innehållet på en sida också, om än mindre).
  • @senshin Du har rätt. Sazae-san har faktiskt fler kapitel och slutade 1994. Jag har redigerat därefter. Jag håller också med om att sidantal är ett bättre mått på innehållsmängden.
  • @senshin det är därför jag formulerade frågan för att nämna tidsförlopp mellan avsnitt. Och jag satte stopp vid månaden för publicering för att utesluta pågående serier. Det bryter på något sätt SE krav på tidlöshet, men det kan förbli som en forskningsreferens.