Anonim

Coaching genom Covid | Runt bord - Del 1

Obs! Hela inlägget är en spoiler.


Hur blev Koichi i besittning av Aoi Tsunemoris öra?

I avsnitt 9 av Psycho-Pass 2 gav Koichi Kuwashima en present till Akane Tsunemori innan han överlämnade sig till MWPSB. Den presenten avslöjades för att hålla Aoi Tsunemoris öra.

Med tanke på omständigheterna antog jag att Koichi eller Kirito Kamui och företaget bortförde Akanes mormor, men med tanke på Akanes reaktion antar jag att Aoi inte dödades fram till den tiden.

Men tidigare i samma avsnitt beordrade Sakuya Togane Mika Shimotsuki att avgöra var Akanes mormor befann sig. I scenen bredvid Akanes reaktion efter att ha sett Aois öra antydde Toganes ansiktsuttryck (som jag såg det lämpligt) att han var inblandad i den brutala handlingen.

I det sista avsnittet hade Togane avslöjat att han var den bakom det brutala mordet på Aoi, vars kropp hittades i Warehouse-distriktet (inte säker på om det är samma distrikt där hon bodde; ett tidigare avsnitt avslöjade att hon bodde i ett vårdhem med stora drönare som bevakar platsen).

Allt detta verkar inte utgöra en sammanhängande plot.

  • Kirito och företaget visste var Aoi bodde och de kunde hacka drönare som vaktade platsen, som bevittnat i ett tidigare avsnitt.
  • Togane lärde känna Aois hem via Mika.

Följande är de två händelser som jag antar hände i berättelsen men inte avslöjades och lämnades att fundera över:

  • Koichi eller vänner stormade huset, tog bort Aoi örat och slutade. Senare kom Togane och dödade Aoi brutalt - för många brister i detta komplott.
  • Alternativt nådde Togane först huset, dödade Aoi och lämnade kroppen i Warehouse-distriktet. Koichi eller vänner besökte senare huset eller platsen där kroppen dumpades, tog bort örat och gick iväg - jag har stora förhoppningar med denna teori.

Det finns några teorier som flyter på vissa ställen på nätet att Togane och Koichi arbetade tillsammans, så efter att ha avslutat Aoi överlämnade Togane sitt öra till Koichi eftersom båda hade för avsikt att svarta Akanes nyans. Detta följer ingen logik enligt min mening eftersom Koichi förblev en lojal vän till Kirito, och Kirito och Togane var fiender.

Så, vad hände egentligen? Eller, vad är den mest logiska slutsatsen för historien?

4
  • Togane var inte inblandad i att döda Tsunemori Aoi. Det gjordes av Kiritos vänner. Han sa att bara för att göra Akane fylld med mordisk hämndsryta så att hon blir "svart" som han ville.
  • Jag kollade precis det sista avsnittet igen. Kunizuka sa till Mika att enligt Kuwashima var personen som läckte platsen för Aoi Togane, så min teori gäller fortfarande här, dvs Togane dödade Aoi och Kirito och vänner tog senare upp kroppen eller åtminstone örat, såvida jag inte saknar ett tillräckligt bevis för att Togane inte dödade Aoi.
  • Det är tydligt att Togane dödade Tsunemori Aoi inne i bilen där hon hölls som gisslan, efter att örat var avskuret (det finns en scen efter avsnitt 9: s ED). Baserat på vad jag läste någonstans var tidslinjen: Mika hittade Aoi's hem, Togane fångade och klippte örat, Togane gav det till Koichi som ett test för Akane (Kamui godkände det inte), Akanes psykopass påverkades inte , Togane dödade Aoi. Det är en teori jag läste.
  • Tack @AkiTanaka, eller ska jag kalla dig Andrew T. :) Jag visste inte att det fanns en scen efter slutet av Ep 9. Det förändrar sakerna väsentligt nu. Jag tittade bara på det avsnittet igen. Din teori verkar vara sant. Kuwashima fick ett samtal när han pratade med Kirito nära en dörr efter att ha massakrerat tjänstemännen, och han sa efter att ha lagt på samtalet ungefär som - Jag var skeptisk till den informationen. Som sagt, vi drog bara ut trumfkortet. Med tanke på den sista scenen efter ED och Kiritos tvekan mot Kuwashimas plan, antar jag att din teori är sant. Kan du lägga upp det som ett svar?

Vad som verkligen hände, baserat på bevisen i anime var:

  1. [Intro] Togane ville verkligen färga Akanes Psycho-Pass svart.
  2. Togane ber Mika att hitta var Akanes mormor (Aoi) bodde. Planen var att göra Akanes spelande roll som Kamuis mördare (genom att anta att Kamui gjorde det något dåligt till Aoi, och Akane skulle hämnas)
  3. Togane visste att Koichi hade en koppling till Kamui när Yayoi gjorde undersökningen.
  4. Koichi fick ett samtal, och efter samtalet berättade han för Kamui att han tvivlade på intellen (möjligen Togane), men de fick sitt trumfkort (möjligen Aois öra). Kamui godkände emellertid inte Koichis plan eftersom han trodde att Akanes Psycho-Pass inte skulle påverkas ändå. Koichi svarade på det som ett test för Akane.
  5. Akane och hennes team kom, Koichi visade dem "visionen om helvetet" och slutligen innan han gav efter gav han en present till Akane.
  6. [Outro] Togane dödade Aoi inne i bilen där hon hölls som gisslan.

Det var faktiskt inte klart WHO skär Aoi i örat. Det finns 3 möjligheter:

  1. Kamui visste platsen i första hand och berättade för Koichi.
  2. Efter att Mika hittat Aois plats kom Togane, klippte örat, fångade henne och gav örat till Koichi.
  3. Efter att Mika hittat Aoi plats berättade Togane för Koichi hennes plats, och han gjorde det istället för Togane.

Den första är omöjlig, baserat på Kamuis reaktion på Koichis plan. Den andra är mest trovärdig, att döma av Toganes handling & uttryck. Men det tredje kan vara sanningen, baserat på Aois sista ord till Togane, "Är du en av Akanes kollega?", vilket antyder att hon aldrig stött på Togane förut, och hur klippningen togs bort, något som Togane aldrig kunde göra det (han dödade något).

1
  • Jag tar det som det sista ordet, såvida inte ett övertygande och motsägelsefullt bevis (som svar) framkommer. Tack för att du tog dig tid att svara. :)