Anonim

Korthus. Die brandneue Staffel. Ab 27. Februari nur auf Sky.

Sailor Moon Crystal "sänder" (online) varje 1: a och 3: e fredag ​​i månaden. Inte bara är detta inte varje vecka, men inte varannan vecka.

Varför är detta?

1
  • Jag skulle säga att det är ett liknande svar på anime.stackexchange.com/questions/9709/…

Sailor Moon Crystal förväntas inte tjäna pengar bland japanerna (dess främsta hopp om att göra vinst är att göra dem tillgängliga för tittare utanför Japan, till exempel genom att sälja en licens för att strömma den). (Se också mitt svar på en liknande fråga som Toshinou Kyouko länkade i kommentarerna för mer information om varför.)

Att sända avsnitt varje vecka skulle innebära att antingen 1) serien slutar efter bara 26 veckor eller 2) att animationsföretaget skulle behöva animera 2 till 3 gånger så många avsnitt för att springa i samma antal veckor. Eftersom det inte nödvändigtvis är lönsamt att producera serien skulle det vara för dyrt att animera fler avsnitt.

Endast de första 2 avsnitten gjordes tillgängliga för visning gratis på NicoNico Douga i Japan; För att se alla efterföljande avsnitt måste japanska köpa en prenumeration på NicoNico. Att sprida avsnitten mer sparsamt över tiden tvingar fansen som köper en prenumeration för att bara se Sailor Moon Crystal att betala för ett års prenumeration snarare än bara 26 veckors värde. Antalet sådana fans är förmodligen lågt, men företaget behöver mjölka den mängd pengar det kan få från dem. Att sträcka ut det kan också ge en längre tidsram där fansen kan bestämma sig för att köpa några samlarvaror innan det slutar och de fortsätter att ivrigt titta på en annan serie.