Anonim

Original Pokemon Theme Singer Jason Paige In Studio Full Pokemon Theme Song

Mycket förvånad över att denna fråga inte har ställts ännu.

I nästan varje enskilt avsnitt, åtminstone från första säsongen hela vägen till Unova-regionen, försöker Team Rocket fånga Pikachu för att ge honom till Giovanni. Varför gör de det här? De citerar ofta resonemang om att denna Pikachu är speciell på något sätt, men är det faktiskt sant? Ingen annan pratar verkligen om hur fantastisk Pikachu är, och han verkar verkligen inte vinna så ofta.

Jag letar efter alla typer av svar, i universum, utanför universum, tematiska, humoristiska, etc.

Jag har en teori som jag kommer att lägga upp nedan men undrar om denna gemenskap kan komma med ett bättre svar.

4
  • Som HamtaroWarrior sa, skulle de ha kunnat beordras att; men en mer rationell förklaring till detta är som en distraktion. Det är uppenbart att Jessie, James och Meowth är helt inkompetenta och att de ständigt försöker stjäla Pikachu håller dem ur vägen och upptagen. Liksom i Invader Zim när Zim har till uppgift att ta över jorden eftersom förväntningen är att han aldrig kommer att lyckas och inte stör någon.
  • Under hela mitt liv har jag ingen aning om varför de fortsätter efter Pickahu, det är inte ens en stark pokemon. TR (och jag kan inte skylla på dem att de inte skrev själva) behöver det och jag har ingen anledning till att aldrig stärka deras led med ny förbättrad pokemon (de är säkert inte så tanklösa). Under senare säsonger ser du en TR ganska smart och uppfinningsrik, (svartvitt och senare). Det är inte enligt min mening att de är besatta av någon Pikachu skulle göra, författarna bakom TR har misslyckats med att ge dem något djup, för hjältens mentalitet.
  • Med tanke på rätt pokemon säger en Golurk kan du framgångsrikt låsa ut de flesta av Pikachus rörelser, fokuserad på rätt draguppsättning och hastighet Pikachu är en pokemon från det förflutna. Förutom Pikachus järnsvansrörelse har han verkligen inget speciellt och för det har vi undvika och motverka.

I slutet av det andra avsnittet av anime (Team Rockets första framträdande) genererar Pikachu en stor explosion som gör att Team Rocket flyger ut i rymden. Shocker (ordspel avsedd).

Nästa gång vi träffar Team Rocket (nästa avsnitt, igen, chockerande) berättar de för våra vänner följande:

Den enda Pikachu vi vill ha är den.

Vi letar bara efter den sällsynta, mest värdefulla Pokémon i världen, barn.

Och den speciella Pikachu är precis den typ av Pokemon vi behöver.

Som skildras senare i serien har denna Team Rocket-trio inte en bra ställning med Giovanni (längre) så de försöker få honom till den bästa Pokémon de kan hitta för att kompensera för det, vilket de tror är Pikachu.

4
  • Jag tror att det mesta av det dåliga stället är för att de slösar bort tid och pengar med dåliga planer som att driva en enda pikachu. Hur många robotar förstördes på grund av deras planer?
  • Jag förstod att detta var deras egna pengar, inte från Team Rocket. I vilket fall som helst är det ett kryphål som inte tas upp i serien, likaså har de en ny Meowth-ballong nästan varje avsnitt, på hur många platser kan du köpa dem och varför flyger ingen annan i dem om de är så lätt tillgängliga?
  • De säger tydligt flera gånger att de får pengar från Team Rocket, åtminstone en del av tiden
  • Jag tror att det antyds vid ett tillfälle att de är besläktade eller något med Giovanni, och så han kan inte riktigt straffa dem, så han försöker bara få dem ur vägen för sina riktiga planer. Förmodligen början på Hoenn. Kan dock göra det helt

Det finns flera anledningar (och teorier. Människor kommer inte att ge upp med Pokemon-teorier och läskig pasta) för varför Team Rocket vill få Ash's Pikachu.

1) I ep65 "The Battle of the Badge" i säsong ett avslöjade det att chefen frågade dem, med lagraket som sa till Jovani "Det är ännu sällsynta än den Pikachu du vill ha så mycket". frågan kvar är vad som gör Ashs Pikachu så sällsynt och speciell?

I säsong ett avsnitt "Ash Catches a Pok mon", när Team Rocket försökte stjäla Pikachu, säger Meowth av misstag att Ashs Pikachus kraft överstiger den effektnivå han skulle ha som en Raichu (den utvecklade versionen av Pikachu).

Som sagt i wiki, som ett exempel. (Jag ska försöka uppdatera inlägget med en videolänk).

Som kan tolkas som

Ash's Pikachu har mer kraft än en vanlig Raichu

Som du kan se i olika säsonger av Pok mon, är Ash's Pikachu dunkande åsnor. Om du jämför det med en vanlig Pikachu från ett av spelen är skillnaden i statistik löjlig. Jag menar som ... verkligen?

Vad mer är, Pikachu är en av de få Pok mon Ash inte övergav (jag menar ... Kom, han lämnade Charizard, som i världen skulle vara galen för att göra detta? Vad menar du, Pok Har du också känslor?), Så Ash tillbringade många år på att träna honom.

Så vi kan anta att även om Ash var en av de mest inkompetenta tränarna, Pikachu ska ligga runt nivå 100, vilket ger Team Rocket ytterligare en god anledning att försöka fånga honom.

2) Ett annat sätt att se det (inte bevisat alls, bara min personliga åsikt) är att Team Rocket, mer än att vara dumt, är otroligt envis, vilket bevisats av hundratals försök att fånga Pikachu. De tillbringade år på att försöka fånga Pikachu, vad skulle det vara med all den här tiden i deras liv om de slutade nu? De föredrar att fortsätta att spendera sin tid på att försöka fånga denna Pikachu snarare än att erkänna att de förlorat år av sina liv för ingenting.

TL; DR: Pikachu OP & Team Rocket dumt

8
  • Om Pikachu började i rent tillstånd, skulle det nu ha mycket dålig EV (mer fysisk statistik än speciell? Ugh, Ash borde få sin licens återkallad). Även med gudomlig IV kommer den att vara svag, vilket gör den användbar endast för att föda upp fler pikor. Med tanke på hur varje säsong verkar återställa sin nivå (och torkar Ash-minne) skulle det max vara cirka lvl 50 (när det lär sig Thunder) och sedan startar igen (dålig Ditto).
  • Kanske slipade Pikachu i hemlighet när Ash sov för att få bra EV? Men du tar upp en bra poäng här.
  • 4 Jag tycker inte om det när folk jämför anime med spelen. Anime är uppenbarligen inte ett nivåbaserat RPG. Det finns så många skillnader att vi bör behandla dem som två olika universum.
  • 2 Om jag inte har fel, förlorar Pikachu vägen oftare än han vinner. Det hela är helt baserat på vad intrånget kräver vid en given tidpunkt. Det finns inget koncept alls att Pikachu är en "hög nivå". Jag minns bara att detta nämnts av andra pokemon, väldigt få gånger. Nämns elbilar? Jag känner att de kanske är ... Bra poäng om att Giovanni säger till dem att fånga Pikachu
  • 1 @Nacht I åttonde avsnittet (1998) finns det tränare som gör vad som verkar som EV-träning med Macho Brace, även om det föremålet uppträdde i spelet senare (2002, tredje generationen, tillsammans med nuvarande form av EV). Anime-skapare hade inblick i framtiden för spelserier (t.ex. Ho-oh visas i anime innan spelet släpptes) så att det kunde vara tänkt som smygtopp. (Tack och lov till alla remakes kan gen I-II lämnas ensam i sin grotta med obalanserat spel; p)

Kort svar: Detta är Team Rockets version av "följa dina drömmar"

Det enda svaret jag har kunnat komma fram till är ett tematiskt svar. Pokémon-anime, som med mycket Bish nen-anime, handlar om tanken att uppfylla dina drömmar och aldrig ge upp (vara den viktigaste delen av Japanese Spirit). Ash har sin dröm om att vara den bästa Pokemon-tränaren, Misty hennes dröm om att vara en bra tränare av vattentyp, Brock hans dröm om att vara en bra uppfödare. Ingen av dessa karaktärer kunde ge upp den här drömmen eller annars skulle det bryta seriens tema.

Om du var tvungen att välja en "dröm" för Jesse, James och Meowth tror jag att det skulle vara att fånga Ashs Pikachu. Det var vettigt meningsfullt i det första avsnittet eftersom Pikachu råkade vinna, men över serien som helhet verkar Pikachu inte särskilt kraftfull. Men det spelar ingen roll - Team Rocket kunde inte ge upp den här drömmen om att fånga Pikachu, även om de är antagonister, eftersom det skulle bryta ett av showens centrala teman: att inte ge upp dina drömmar.

Jag kan inte tänka mig någon tillfredsställande logisk anledning för Team Rocket att fortsätta driva Pikachu. Det finns egentligen inget behov av att tillverka en, men jag ser fram emot andra möjliga svar som kanske har tänkt på något jag inte har.

Detta besvaras i det allra första avsnittet som Team Rocket dyker upp i (det andra avsnittet i serien). I den anländer Team Rocket (Jessie, James och Meowth) till Pokemon-centret som Ash och Misty är på - Pikachu återhämtar sig från händelserna i föregående avsnitt.

Först har Team Rocket inget som helst intresse för Ashs Pikachu och är bara riktigt intresserad av att ta Allt av den sjuka pokémon, och bortser helt från sin vanliga Pikachu.

Men när Pikachu återhämtar sig och med hjälp av flera andra Pikachu vid Pok mon Center lyckas Pikachu besegra Team Rocket i en enda attack.

Efter detta katastrofala misslyckande bestämmer Team Rocket (Jessie, James och Meowth, inte gruppen som helhet) att Ashs Pikachu måste vara "speciell" och besluta att fånga den för sin chef.

Så för att sammanfatta, anledningarna till att Jessie, James och Meowth vill ha Ashs Pikachu så illa är:

1: Det slog dem dåligt med en till synes omöjlig nivå av makt. 2: De vill ge den "speciella" Pikachu till sin chef.

Jag tror att lagraketen alltid försöker fånga asks pikachu, för lagraket, så länge aska och hans kompisar, har inte åldrats i nästan 20 darn år, för franchisens skull. De har varit mest med aska i anime, så de har också sett askens pikachu otaliga gånger, och ofta gånger, komma in i "sprängde igen!" fras. Det är bara naturligt att de vill fånga pikachu, för de vill ha pikachus fantastiska kraft för sig själva. Hur som helst, de misslyckas alltid med att fånga pika, och jag skulle vilja se en episod där raket äntligen fångar pikachu.

Hoppas det hjälper - Matt