Anonim

MPS Staff 2020 skickar sin vård och kärlek till sina studenter

Jag har sett en hel del anime nyligen och insett om musiken passar en scen eller inte påverkar mycket i hur mycket jag gillar det, så ... vem har ansvaret för att göra det?

Är det Episode Director, Series Director, Sound Director eller någon annan? Eller kanske det beror på serien?

Du kanske vill läsa den här artikeln av Justin Sevakis eftersom den verkligen varierar och beror på typen av produktionskommitté.

TL; DR

  1. Direktör eller
  2. Produktionskommitté eller
  3. En musikförläggare (som ingår i produktionskommittén) eller
  4. En helt separat affärsenhet inom produktionskommittén.

Teman för att öppna och avsluta anime är en stor sak inte bara för fans utan för skaparna och de företag som producerar anime. Öppningsteman är showens "bästa fot framåt", och personalen lägger vanligtvis mycket ansträngningar på att komma med en imponerande sekvens för vilken låt som helst. Anime-produktionskommittéer, företagsgruppen som sätter in pengar för att producera showen, inkluderar ofta ett skivbolag eller musikförlag, och så är dessa temasånger värdefulla platser för att marknadsföra sina artister. Annonser från Kiosked

I vissa fall kommer regissören att gå in i projektet som redan vill ha en viss befintlig låt eller vill arbeta med en viss artist för att komponera något specifikt för deras nya projekt - oavsett om den artisten har något att göra med företagen på produktionskommitté. Det är så vi ibland får engelska artister att göra inledande eller avslutande teman. Andra gånger kommer produktionskommittén att insistera på att använda låtarna för att driva en viss artist, och regissören måste bara ta itu.

Verksamheten med anime sångspår underlättas nästan alltid av huvudproduktionsföretaget eller ett annat företag i produktionskommittén. Många stora anime-producenter har också anslutna skivbolag - till exempel äger Bandai Visual skivbolaget Lantis, medan Aniplex själv är en division av Sony Music Japan. I ett tidigt skede har produktionskommittén ett möte med regissören för anime och ger honom en hög med poplåtar som är i produktion. Dessa låtar är på "demo" -stadiet - vilket betyder att de inte är klara och har vanligtvis ett tillfälligt sångspår. Regissören plockar vanligtvis bara en låt från den högen och använder den. De kan justera texterna lite för att passa showen bättre. Skivbolaget kommer sedan att gå tillbaka och avsluta låten med artisten som de väljer, som kanske eller inte är en röstskådespelare som visas i showen. Om en berömd (dyr) kompositör gör musiken för showen, kommer de ofta att bli ombedd att bidra med temalåtarna, eftersom de sannolikt kommer att bli hits oavsett vem som sjunger dem.

Verksamheten med anime-låtar är enorm och fungerar som en marknad som är skild från resten av den japanska musikscenen. Valet av sång och artist är därför vanligtvis ett affärsbeslut.

1
  • 1 Tack, det här är väldigt intressant ... Detta är dock för att öppna och avsluta teman, inte för OST. Jag har läst intervjuer med Yoko Kanno där hon säger att hon får höra hur en scen kommer att gå och sedan måste hon föreställa sig musiken som går där. Så frågan är, vem säger henne det? Och jag antar att Yoko Kanno gör det på ett annat sätt eftersom hon ofta producerar massor av musik för varje serie (på ett sätt som spåren nästan aldrig upprepas såvida det inte är ett karaktärs tema).