Anonim

अकेला चलना सीख | Babita Mam Motivation Tal | Parimal Sir | Ics Coaching Center | Ics Motivation

Där jag bor (Irland) är konferensscenen främst tonåringar runt 16/17. När jag blir äldre känner jag mig mer på sin plats. Jag är bara 22, så jag är inte gammal alls, men alla andra är så mycket mer energiska och det finns inte många människor i min ålder kvar. Det finns fortfarande deltagare som är äldre än jag själv, men numret är vanligtvis i enkelsiffrorna.

Jag tittade på Crunchyrolls liveström av en amerikansk kongress (A-Kon kanske?), Och det verkade vara lite mer varierande.

Jag har velat besöka en större kongress på besök någon gång i framtiden, så jag undrade vad den åldersdemografiska vanligtvis är för amerikanska konventioner som Anime Expo eller Otakon.

3
  • Jag antar att det verkligen beror på expoens storlek och innehåll. Jag är inte en amerikaner själv, men baserat på min europeiska erfarenhet är att exponeringar som hålls ofta lockar tonåringar, såvida de inte hålls privat. Större expon skulle främst locka tonåringar och tjugoårsåldern, om inte de blandas med västerländska karikatyrer eller scifi, som verkar locka mycket äldre publik, som trettiotalet och fyrtiotalet. De skulle dock inte klä upp sig. Så min insats skulle vara att gå till de mest kända kongresserna och kolla in deras bilder från förra åren för att vara säker.
  • Jag skulle nog instämma med @PeterRaeves om den här. Jag är australier men här på kongresser som Supernova verkar det finnas många tonåringar när jag går främst runt 14-16 år och några under 12 år eftersom konventioner här som Supernova kan du komma in gratis (om under åldern av 12) annars betalar du en avgift som handlar om mina fickpengar varje månad. LOL.
  • Allt tufft Jag vet inte hur det går vid de amerikanska kongresserna. Om du tittar på animecon i Nederländerna kommer du också att se mångfald beroende på tid och storlek på konventet. Eftersom konventionen är öppen 24/3 under konferensens längd. Och det finns också speciella evenemang för 18+ personer, som speed dating.

Jag har läst flera artiklar och blogginlägg om detta och jag twittrade vid ett par av de större amerikanska konventionerna och en kom tillbaka till mig.

Otakon sa att deras huvudsakliga demografi är 18 till 28-åringar.

Anime Midwest är inte lika stor som Otakon, men flera platser online nämner medelåldern är ca 17/18. - "Anime-Midwest: Dear God, I'm Old"

Anime Boston verkar vara känd för att vara värd för en ung publik.

En storskalig undersökning verkar indikera att medelåldern för A-Kon i Dallas är ~ 24

Det verkar finnas ett problem med fans examen från anime-fandom, så att medelåldern förblir densamma och nackdelar ibland möter problem med nedslående deltagare på grund av den ständiga kampanjen.

Kanske lockar de större nackdelarna äldre deltagare eftersom de kan besöka dem istället för mindre nackdelar på grund av fler arbetsförpliktelser och etc.

3
  • 1 Jag antar att detta är en ond cirkel, där människor det examen vill inte umgås med en yngre publik när de blir äldre och flyttar till större nackdelar. Jag undrar vad mindre nackdelar kan göra för att bryta den här cirkeln.
  • 1 @PeterRaeves ett par nackdelar har genomfört 18+ gränser för att öka äldre närvaro, men de blir bokstavligen 1/10 av storleken för ansträngningen
  • Kan också vara relaterat till de mest moderna anime-inställningarna i gymnasiet eller gymnasiet. När jag gick på college kändes det inte konstigt. Nu när jag är gammal nog för att ha barn i den åldern ... känns det konstigt, så jag går ut ur mitt sätt att inte titta på skolanime.