Anonim

Mario Kart Wii - 28 mars 2009, Vs. Lopp (1/2)

I anime Moribito: Andens väktare ( ), när Star Diviners talar och inte önskar att innehållet i deras konversation ska höras, de säger något som "Det finns ingen annan i det här rummet." eller "Detta rum har bara tomma fartyg." (beroende på översättning antar jag). Sedan drar dessa andra killar i rummet (vanligtvis människor som bara tänder ljus och liknande) en tygbit som hänger bakåt från deras "hatt" och täcker ansiktena. Detta tygstycke har en symbol som jag antar är en Kanji (jag vet inte många kanji, så det är bara en gissning).

Vad Kanji är detta och vad betyder det?

Det är inte kanji. Karaktären du ser här och andra uppfanns för just denna TV-serie. De kallas ヨ ゴ 文字 ("yogo moji"), och särskilt denna karaktär är en ersättning för kana ("mu").

Se följande diagram för mer information: kana och siffror

Vad det betyder, med tanke på sammanhanget i din fråga, skulle jag gissa på hans mask är ("ingenting").

(Som en åtminstone påminner dessa karaktärer mig om Tangut-manus.)

5
  • Kan du ge lite mer insikt om vad som står på sidan som innehåller en lista över nämnda tecken? Jag kan inte läsa den, eftersom jag bara kan kana. : S
  • Och btw, är det "en ersättning för kana" som du sa i svaret, eller har den samma läsning som kana?
  • 2 @JNat: Det är oftast bara "här är ett diagram, det finns en möjlighet till några korrigeringar; här är större diagram av olika slag".
  • Karaktären verkar vara i det citerade diagrammet i 4: e kolumnen från vänster 3: e raden. Att prova en OCR på den karaktären ger dessa kandidatresultat för japanska, men ingen är den rätta: 他 慨 仰 地
  • 1 @chirale Som jag sa är det inte japanskt. Det motsvarar む, som du kan se till höger om karaktären du nämner.