Anonim

Bruno Mars - Grenade [Officiell video]

Som tittare på båda serierna från början till slut kan jag se flera element i Captain Earth som verkar "låna" från Gurren Lagann, särskilt under andra halvan av båda serierna:

  • I avsnitt 23, strax före entangle länk, Daichi stördes av Planetary Gears och placerades i en dröm där han var frestad att fortsätta leva sitt normala liv och inte involvera hela räddningsverksamheten. Men han bröt ut ur illusionen på grund av minnena från sina vänner i sitt hjärta. Detta liknar hur nästan hela besättningen på Dai Gurren-dan fastnade i Extradimensional Labyrinth i avsnitt 26 av Gurren Lagann och upplevde att deras drömmar uppfylldes, men lyckades fly från det med hjälp av Kamina.
  • Daichi och co. gjorde en entangle länk att hoppa från jorden till Uranus, liknande Dai Gurren-dan hoppade genom dimensionen från jorden till Anti-Spirals hemvärld. De båda missade sitt första försök och fick bakhåll.
  • I den sista striden laddade Daichi in i den transformerade Blume medan han offrade expansionsskiktet (som monteras när den mindre mechaen skjuts upp till Tenkaidou). Detta liknar den sista striden mellan Simon och antispiralen, där de yttre lagren av Gurren Lagann lämnas kvar när Simon laddade in med sin Lagann och förstör antispiralen.
  • Kill-T-Gangs, de upplevda antagonisterna i serien, har ingen libido (Organiserad energi), därför kan de inte reproducera, medan alla människor har Orgone energy. Detta liknar antispiralerna i Gurren Lagann, som inte har några Spiral energi (eftersom de rensar det själva), medan människan har spiralenergi. Båda serierna har kollisioner mellan en med källan till allmäktig energi och en utan sådan energi.

Är dessa likheter normala för mecha-anime, särskilt när de första 3 poängen alla är inriktade på den senaste kampen? Har det varit någon intervju om detta ämne?

1
  • Gurren Lagann var som en hyllning till hela shounen mecha-genren, så jag antar att Captain Earth inte direkt lånar in element från GL så mycket som från äldre shower.