Anonim

Tuning Tuesday S1 E15 | 6 mars 2018

Jag tittade på Fate Zero, kampen mellan Kiritsugu och Kotomine. Vid någon tidpunkt tänker båda på de resurser de har till sitt förfogande:

Kiritsugu har en granat, en kniv etc.Kotomine har en handfull Reijus och något jag inte är säker på hur man heter, men enligt de spanska undertexterna jag såg skulle det vara "Black Keys".

Jag tror inte att jag har hört den termen någon annanstans i (anime) -serien. Låter som någon form av kampsport, men en Google-sökning berättar mer om något rockband.

Så, vad är en "svart nyckel" här? Visas de någonstans i serien? Eller är Kotomine en skicklig rockstjärna under sin fritid?

Black Keys är en typ av konceptuella vapen (om än svaga), som kallas Keys of Providence. De är i huvudsak charmar som används av kyrkans agenter för att utdriva demoner. De är avsedda att binda och / eller försegla andliga fenomen (t.ex. vampyrer jagade av kyrkan) snarare än att skada dem.

Type-Moon Wiki noterar att:

Om de träffar skuggan av ett mål kommer målet inte att kunna flytta sin kropp, vilket överlämnar dem åt den svarta tangentens hjul. Det kan också användas för att spåra och försegla eller skada ett mål tills dess hjulhjul säger att det ska sluta göra det, eller såvida det inte förstörs eller neutraliseras av en extern kraft.

Det har noterats att de kan ta formen av många typer av vapen, men är vanligtvis i form av långa, rapier-liknande svärd eller spjut, som de vanligtvis kastas som en dolk eller används för att hugga motståndare. Ciel-senpai och Kotomine Kirei är anmärkningsvärda användningar av dessa vapen.

Sakrament, som i grund och botten är trollformler, kan graveras i Black Keys för att ge dem olika effekter.

2
  • Dumma mig, sökte "svart nyckel" men inte "öde svart nyckel" ... Ah, så ingen rockstjärna. Jag borde ge upp det. Förresten, vad är den skärmdumpen från? Spelet?
  • @Omega ja det är från den visuella romanen men det kommer inte att visas tills du först ser dem, helt säker på att det inte kommer att vara förrän Heaven's Feel när Kotomine använder dem på Assassin