Anonim

Varje Jojo öppnar upp till del 4 men jag kan inte tänka upp en titel så läs bara beskrivningen

I Inget spel Inget liv är karaktärernas och människans objekt röda linjer. I Netoge no Yome wa Onnanoko ja Nai till Omotta är gränserna mellan karaktärerna och objekten i spelvärlden blå. Nästan all annan anime har svarta linjer runt karaktärerna och objekten.

Vad heter detta fenomen?

Inget spel inget liv:

Netoge no Yome wa Onnanoko ja Nai till Omotta

3
  • 6 Jag gissar att det bara är ett stilistiskt val och att det inte finns något specifikt namn på det, men jag skulle vara intresserad av att veta om det faktiskt finns ett svar på detta.
  • Jag hoppades på att det skulle bli ett stilistiskt val så att jag kunde leta efter mer av det. Jag tycker att det är coolt.
  • Jag kommer ihåg att för Nagi no Asukara (A Lull in the Sea) bestämde de sig för att ha havsbarnen / människorna ritade med blå konturer på grund av ... att de var havsfolk. Jag tror att jag har läst den ur konstboken som ingår i Blu-ray-boxen av premiumkvalitet (jag måste dubbelkolla), men konstboken sa bara "ritad med en blå kontur" eller något därtill, även om det uppenbarligen så översattes det till engelska. Jag skulle vara intresserad om det fanns ett särskilt namn för detta, men en stor del av mig tror att det inte finns det.

Enligt boken (Encyclopedia of animations basics) av Kamimura Sachiko, den japanska termen för detta är iro toresu, som betyder "färgat spår", se s.99 . I vissa fall av iro toresu gränslinjen (spår) får samma nyans som området det omger, vilket gör gränslinjen väsentligen osynlig, och detta kallas TP T = spår, P = färg, och betyder "samma färg", se s.84 . Exemplen du gav faller under det motsatta ordet T.P , vilket innebär att spåret och färgen har olika färger.