Anonim

Molekylär grund för arv i malayalam | Klass 12 Zoologi | med NEET-poäng | Del 7

Varning: Spoilers framåt!

Jag har precis avslutat Berserk och jag sitter kvar här i förvirring. Jag försökte hitta svaren på wiki och forum, men hade ingen tur. Kom hit i hopp om att hitta en Berserk-fan online.


Griffith-drömmen var att bli härskare över ett kungarike, men vid vilken tidpunkt gick hans dröm till helvetet? Vad saknar jag exakt i berättelsen som säger "Min dröm är att styra mänskligheten!"?

Hur blev demoner ursprungligen involverade i allt detta ...?

2
  • Var det inte för att ondskans idé förstörde honom efter att Guds händer övertygade honom om att bli en av dem? jag har inte läst / tittat på någonting av det och tittade bara på några påståenden om serien idag, ska nu bara skumma wikis eftersom jag inte vill se vad som hände med Casca
  • My dream is to rule humanity! - Jag tror att detta är ett antagande oberoende av historien. AFAIK, Griffith nämnde inte ens indirekt att det är hans mål att styra mänskligheten. Hur historien gick framåt, det onda idén genom ödet förvandlade många människor till apostlar, tillräckligt för att vara redo som en krigsdemonarmé för en reinkarnerad Guds hand. Medan Femto är en ängel, är inte apostlarna eller något rankat monster skyldigt att följa honom. Hans mål kan också vara att styra både den mänskliga och den astrala världen som passar hans mål att ha ett kungarike, inte nödvändigtvis att bestå av människor.

Om du kommer ihåg i (den ursprungliga körningen av) anime, kallar de Behelit "kungens ägg". Det finns andra Behelits också. I mangan händer något liknande för många andra människor. Vanligtvis griper en demon i förklädnad in när någon har lite tur och ger dem Behelit. Behelit förvränger deras öde och ger dem allt de ville ha. Så småningom vänder ödet våldsamt och leder dem tillbaka till förtvivlan. När deras blod kommer i kontakt med Behelit (som tenderar att hända vid denna lågpunkt), dyker Guds hand upp och erbjuder sig att ge en önskan i utbyte mot ett offer. Denna process gör dem till monster som kallas apostlar. Det antyds starkt att något liknande detta tidigare hände med Snake Baron i första avsnittet av anime, liksom alla monster i det senaste avsnittet. Det har gått ett tag sedan jag har läst det, så detaljerna kan vara lite borta.

I grund och botten är Behelits mänskligt bete, vilket leder människor in i situationer där de kommer att lusta efter kraft nog för att omfamna att vara en demon. Griffiths drömmar och öde manipulerades också, eller åtminstone odlades mörkret i hans hjärta tills han valde resultatet.

Hela anime är bara en liten del av hela historien. Det avbröts av uppenbara skäl.

2
  • "Avbryt av uppenbara skäl"? Ursäkta mig för att jag är långsam men ... Vad är den uppenbara anledningen. Våldet? Våldtäktsscenerna? Levrat blod? Jag slutade till slut med mangan och tyckte att det var fantastiskt! En verklig skam ...
  • Hej, jag tappade mitt konto och skapade ett nytt och fick sedan rätten att kommentera. Den sista en eller två episoderna är (JAG KAN INTE FÅ SPOILER-KODERNA FÖR ATT FUNGERA HÄR) ingenting annat än ett bokstavligt blodbad, en våldtäktsscen för monster och alla utom några dör. Jag antar att de hade svårt att förnya den för sändning var som helst.

Varning: Jag läste just mangan så jag vet inte om det hände på samma sätt i anime.

Först och främst fanns det tre fakta som gavs när Guts var i bandet av Hawk:

1) Griffith gavs en Behelit, som räddade hans liv flera gånger.
2) För honom var hans dröm viktigare än någonting.
3) Han betraktades alltid som en speciell person, en utvald som kunde göra vad som helst.

Så vi kan säga att han valdes av Guds hand. Men det ögonblick som fällde ut saker var:

när Guts bestämde sig för att lämna bandet av Hawk, i slutet av kriget. Guts var en viktig del i hans planer att erövra tronen. Så Griffith bestämde sig för att slåss mot tarmarna för att tvinga honom att stanna kvar i bandet för hök men förlorade och tarm lämnade honom.

Efter det såg Griffith desperat ut så han rusade med sin plan och

han arresterades när han tog prinsessans oskuld. Han stannade länge i mörkret i ett underjordiskt fängelse där han träffade Guds hand (dröm? Hallucination?). När Guts och de andra befriade honom var han redan påverkad av Guds hand.
Eftersom han hade en trasig kropp visste han att han inte kunde härska över ett land med mänskliga metoder. Så han tyckte att hans dröm var viktigare än hans kamraters liv och bestämde sig för att offra dem för att bli den femte medlemmen av Guds hand.

1
  • SPOILER: - Kan du lägga till lite av den här informationen också om hur exakt Gud Hand-medlemmar övertygade honom. Flashbacken från hans förflutna kastades på honom och han såg figurer av de döda som sa att du är så nära kungariket eftersom du gick på de döda, dina kamrater som trodde på dig och lade sina liv för att förverkliga hans mål. Att inte nu offra sina samtida kamrater för sitt kungarike är att ignorera de offer som gjorts av tidigare och göra dem till ett bedrövligt skämt.

Griffiths dröm var att bli en härskare över ett kungarike.

Även om det alltid har varit sant för någon form av Griffith (renrasig människa, ängel Femto, reinkarnation till människa) att hans mål är att ha ett kungarike, har han aldrig nämnt gränserna för eller villkoren för sitt kungarike. Det vill säga, en läsare i tidiga kapitel av mangan kan tänka på det som kungariket Midland; i mellankapitel, som Holy Holy Empire och Ganishka; i de senaste kapitlen, ett rike som omfattar både mänsklig och astral värld.


Men vid vilken tidpunkt gick hans dröm till helvetet?

Som det redan är klart i mangan är denna dröm om att ha sitt kungarike anledningen till att Griffith i sin mänskliga form levde, senare tog återfödelse till en ängel (för att bli av med mänskliga kroppsbegränsningar) för att starta sin expedition att ha ett rike igen (på grund av att han kände sig förlorad i fängelset så länge när han var renrasig människa), och hade reinkarnation till en människa för att hävda mänsklig värld från de befintliga kejsarna. Redogörelse för utvecklingen i de senaste kapitlen i mangan råder det ingen tvekan om att denna dröm inte har övergivits utan har blivit uppfriskad med nya planer.

Med dina ord,

drömmen kom inte till helvetet men helvetet har förts till jorden av honom för att styra båda samtidigt från Windham.


Hur blev demoner ursprungligen involverade i allt detta ...?

En del av följande text är min fullständiga åsikt.

Människor följer det öde som anges av Ideas of Evil och Behelit som de utvalda mottar drar dem till kausalitetens strömmar, så att de når en punkt av förtvivlan och ondska, att de bestämmer sig för att offra för att bli av med denna känsla.

Att förvandlas till en apostel slutar inte ödet utan markerar ett vattendrag. De är fortfarande på väg mot det öde som framställts av ödet medvetet (som kejsare Ganishka trodde) eller omedvetet (som tragedin med greven).

När det gäller Griffith bestämdes hans öde av Ideas of Evil och Crimson Behelit såg till att han fortfarande dras till kausalitetens strömmar som Gunfulker svarade.

Nu till frågan om demonernas engagemang.

När det gäller deras delaktighet i förmörkelsen

Apostlarna kanske visste eller kunde ha fått informationen om att deras vilja är en fest på förmörkelse, eller en ängel, en medlem av Guds Hand, kommer att födas på nytt, eller det kan vara båda. Så de kom till platsen massor.

Ovannämnda slutsats kan härledas från följande händelser i mangan:

  1. När Wyald försökte leta efter Crimson Behelit i Griffiths kropp (för att kalla Gud Hand) under den senare räddningen av hans band;
  2. När Zodd ingrep och dödade Wyald för att göra sådant och senare accepterade positionen som frontvakt under högtiden;
  3. När bland andra Rosine och Count åt skadade medlemmar i bandet för Hawk (medan Rickert var borta för att hämta vatten) på natten; och Skull Knight bad dem skynda sig för att nå Eclipse-platsen.

När det gäller involvering av demoner i krig-demons armé

Det visades inte i mangan men man kan dra slutsatsen att eftersom Zodd sökte den starkaste att slåss (som han bevittnade drömmen om en vit hök som flyger i en mörk himmel) besegrades han av Femto, därmed blev Zodd den första medlem av Griffiths armé. Det kan inte sägas hur Locus, Grunbeld och Rakshas lärde känna Griffiths närvaro på jorden, men de valde att gå med honom frivilligt som bevittnat i mangan.

Man har också bevittnat att en demon inte kan stå emot Femto, oavsett deras önskan. När Ganishka (extremt kraftfull kejsare och en demon) mötte Griffith första gången på slagfältet kände han sig bortförd av den senare närvaro, tröstande röst och blodet från demonriket som också rinner genom Griffith. Därför kan man dra slutsatsen att även om en ängel inte vill kontrollera en demon, kan en demon inte slåss direkt mot, liksom motsätta sig en ängel.

Därför kan det nu fastställas hur demoner blev involverade med Griffith i hans krigsdemonarmé.

Notera: Frågan har besvarats av redovisningsavsnitt 01-337.

Griffith förlorade sin väg efter att Guts vann striden och kunde bara tänka på hur han förlorade för honom och att Guts inte var lika. Så när han var med prinsessan gjorde han ett misstag och kastades i fängelset där han satt i mörker, trasig och misshandlad.

Vid den punkt där han kände sig helt förlorad och trasig, kände han att han inte hade något annat sätt att göra det levande. Men Guts dök upp och räddade honom. I det ögonblick då Guts räddade Griffith, kändes det som om han straffades och valde att offra dem för att bli härskare över landet.

Griffith gjorde det för att bli en gudkung och slå Guts en gång för alla.