Anonim

Anamorf iPhone-objektiv | Recension

Under hela serien och den visuella romanen tror jag inte att det någonsin nämns om du behöver nätverk på den här telefonen för att skicka ett meddelande eller inte. I berättelsen används telefonen som är ansluten till mikrovågsugnen som ett relä för att skicka en D-post, så den behöver nätverk för att ta emot meddelanden. Men vad skulle hända om e-postmeddelandet skickades direkt från den ursprungliga telefonen utan nätverk? Vi vet att SERN kan avlyssna D-mail tack vare deras nätverksövervakning men det betyder inte att D-mail ursprungligen kommer från mobiltelefonnätet. Det är bara där när det kommer tidigare.

1
  • Jag tänkte faktiskt aldrig på det.

Jag tror att D-mail faktiskt ändrar tidslinjen till den som har fått meddelandet. Den skickas inte just nu men den skickas tidigare.

Sändningen av meddelandet blir faktiskt förändringen mellan tidslinjerna.

Men det här får mig att undra hur personsökaren fungerade? Olika tidslinjer, olika tekniker. Jag menar vad var avsändarens nummer i det meddelandet som personsökaren fick? Är det verkligen möjligt?

Snälla korrigera mig om jag har fel.

REDIGERA: (efter OP-kommentar) Svaret är NEJ, D-mailet kräver inte att nätverket ska skickas.

2
  • 2 Det här får mig att tro att svaret på min fråga är "nej". Flera gånger i berättelsen skickas ett meddelande från en teknik till en annan teknik. Senare skapade Kurisu till exempel ett slags hörlurar för att skicka minnen genom digitala data. I båda fallen använder de vanligtvis inte mobiltelefonnätverket. Det är därför jag tror att nätverket inte behövs i processen. Data måste bara ske i motsvarande nätverk.
  • @Azzu Du kan markera mitt svar som korrekt om det täcker din fråga.