Anonim

Esmeralda Epic Comeback! Från matare till dödsmaskin! | Topp 1 Global Esmeralda av Ninsei ~ MLBB

Detta är egentligen inte förknippat med anime, men vad menar Kousei med att inte kunna höra piano? Jag spelar piano och ju mer jag spelar tenderar jag att bara titta på mina händer medan det rör sig och jag hör inget annat än ljudet i bakgrunden. Det är som att ljudet försvinner när jag spelar längre. Ibland måste jag fokusera riktigt hårt bara för att få fram ljudet från pianot. Är det vad Kousei menar?

2
  • Om detta inte har besvarats av författaren förut, tror jag att din enda chans att ta reda på det är att fråga författaren.
  • Relaterat: anime.stackexchange.com/questions/24267/…

Det är en hanterings- / skyddsmekanism - när han spelar piano återkommer hans negativa känslor från hans förflutna, och hans sinne blockerar honom från att höra ljud som har en negativ (som i Psychological Conditioning Principals) förening i hans sinne.

Hur exakt detta manifesterar sig för honom framgår ganska tydligt i anime - om du tittar på scenerna igen där han spelar piano och freaking ut över att inte kunna höra det, illustreras det när han drunknar i mycket djupt vatten med lämplig inverkan på hans hörsel.

Jag skulle säga att din egen personliga upplevelse (förutsatt att du inte har någon sådan negativ koppling till piano), är tanken att du fokuserar så intensivt på dina händer, att du har filtrerat bort ljudet. Det är inte olikt, men hans utlöses av traumatisk mental förening.