Anonim

TFS - Goku vs Superman

I Dragon Ball Super erbjöds Goku nästan att vara en förstörelsegud. Jag minns inte för Vegeta, men detta kan ha hänt honom också någonstans i serien eller mangan.

Enligt Dragon Ball Wikia, Super Saiyan Ros ( S p Saiya-jin Roze) är Super Saiyan Gud Super Saiyan-transformation av en Saiyan som är en verklig gud, som sådan matchar den Super Saiyan Blue i styrka. Denna form kan endast komma åt av Saiyans som har rätt gudstatus

så kunde Goku, Vegeta eller Trunks bli super saiyan ros genom att bli en gud av förstörelse eller en kaioshin?

Det enkla svaret på din fråga skulle vara ja.

Super Saiyan Ros som sägs i Dragon Ball Wikia, är Super Saiyan Blue-formen av en sann gud som har sin Super Saiyan 1-form överstiger en Guds kraft.

Vad som fick mig att tro detta är detta uttalande av Future Zamasu:

"Så detta är vad som händer när en gudomlig varelse överträffar Super Saiyan Gud, istället för att bli blå blir de rosa."

Med tanke på det faktum att en Kaioshins lärling är efterföljaren till en Kaioshin kan vi säga att om Trunks skulle ha blivit nästa Kaioshin, skulle han ha kunnat få tillgång till denna form, med tanke på att han har uppnått Super Saiyan Gud eller har överskridit det är kraften med sin Super Saiyan 1-form.

Om vi ​​talar om Goku och Vegeta, om någon av dem skulle ha blivit en förstörelsegud, efter att ha förvandlats till en riktig gud, skulle de ha kunnat få tillgång till denna form och den blå motsvarigheten skulle ha upphört att existera.

Återigen kan mina uttalanden säkerhetskopieras från wikien:

Future Zamasu ger en möjlig förklaring av att formens färg beror på att en Saiyan har rätt gudstatus när de överträffar Super Saiyan Gud, vilket antyder att det är troligt att Goku, Vegeta, Vegito eller någon dödlig Saiyan Beyond God, kunde ha fått denna form istället för Super Saiyan Blue hade de haft en gud som Guardian (en position som Kami en gång hade erbjudit Goku) eller God of Destruction (eftersom Whis anser att de båda är kandidater för att ersätta Beerus, om han skulle dö) när de överträffade Super Saiyan Gud.


För att diskutera lite om kommentarerna på Gary Andrews30s svar,

  1. Även om det var i ett spel, finns det fall av att icke-Shinjin blev Supreme Kais. Ett exempel är Majin Ratopa vara en före detta Supreme Kai in Dragon Ball Fusions.
    Detta kan verifieras i wikia här.

  2. Det skulle vara stor skillnad i någon av de ovannämnda saiyansna som använder Super Saiyan Blue eller Super Saiyan Ros . Jag vill säkerhetskopiera detta uttalande av mig med hjälp av några utdrag från wikia.

    Denna form, som dess blå motsvarighet, ger Black exakt ki-kontroll, som behövs för att korrekt använda formuläret. Till skillnad från sin Super Saiyan Blue-motsvarighet är ki-kontrollen av Super Saiyan Ros så exakt och effektiv, återigen på grund av Blacks status som en sann gud, att detta gjorde det möjligt för honom att skapa olika energivapen efter behag. Till skillnad från Super Saiyan Blue, som behövde ytterligare träning för att fullständigt behärska den, visar denna form inte någon form av uthållighetsminskning.

2
  • För det första är Majin Ratopa från dragon ball fusions som inte är kanon. Det följer varken anime eller manga. För det andra, i anime ser vi Black bli starkare i sin SSJR-form precis som Goku och Vegeta gjorde i deras SSJB-transformation. När svart först förvandlades, skjuts han fortfarande tillbaka av vegeta och först blev han starkare. När goku fick en powerup (När han nämnde om chichi och blev dödad) blev svart igen starkare. Vi ser att Kahseral kan skapa vilket energivapen som helst. Det gör honom inte till en gud lol. Få rätt på dina fakta.
  • Ja, jag inser att Dragon Ball-fusioner inte följer mangan och därför inte kanon. Det är den enda anledningen till att jag skrev "Trots i ett spel". Den enda anledningen till att Black blev starkare som Goku eller Vegeta är att han var i en saiyan-kropp och en saiyan-kropp drivs av ilska. Så när han blev arg fick han en power up. Att inte kunna manipulera energi gör dig inte till en Gud, men att vara en Gud kan du göra det. Jag ber dig att förstå vad som sägs istället för att motverka blint. Jag vill också tillägga att dessa "fakta" är hämtade från wikien och är tillräckligt legitima att använda.

Svaret skulle vara nej.

I anime indikerades SSJR-transformationen som en alternativ version av SSJB som användes av Goku Black.

Men i mangan indikerades att färgförändringen berodde på att Zamasu var en gud. Från och med nu skulle de enda 2 Saiyans som har bemästrat Super Saiyan-gudstransformationen vara Goku och Vegeta (Trunks har en ilska-transformation).

SSJB är omvandlingen när en dödlig överträffar gudomvandlingen, varför de har en blå aura. När en gud gör detsamma har han en rosa aura som är SSJR.

För att bli en kaioshin måste du födas naturligt gudomlig. De är en separat ras som heter Shinjin och alla Supreme Kais kommer därifrån och det är därför du ser en likhet mellan de högsta Kaierna över multiverset.

När det gäller destruktionsgudarna märker du att varje universum har en gud av förstörelse som ser helt annorlunda ut och uppenbarligen inte kommer från samma ras. Så jag tror att den enda avgörande faktorn för förstörelsens gud huvudsakligen är egen styrka och uppenbarligen att ha Gud ki.

Super Saiyan-guden och den blå omvandlingen gör redan både Goku- och Vegeta-gudar, varför de som blir en gud för förstörelse skulle inte ha något att göra med dem att ha förmågan att bli Super Saiyan Rose.

2
  • Men i mangan uppgavs att Trunks var en kaioshin-lärling. Det betyder att han så småningom kan bli en kaioshin. Jag har hört vad du sa att kaioshins är födda från ett träd eller vad som helst, jag tror att det kommer från Dragon Ball Daizenshuu (Dragon Ball Guide) men det ser ut som mangan har skrivit över (återkopplat) allt det
  • Stammar som lärling innebär inte att han är kandidat för att bli kaioshin. För det andra finns det ingen anledning för varken goku eller vegeta att använda SSJR-transformationen eftersom det absolut inte finns någon skillnad mellan SSJB och SSJR. De är båda gudomvandlingar som har överträffat SSJG så tekniskt skulle det inte göra någon skillnad.