Anonim

Pride And Prejudice And Zombies - Official Trailer # 1 (Feb 2016)

I början av serien (både 2003 och Brotherhood) tar Cornello väg Eds fickur för att förhindra hans cirkelfria transmutation (som senare avslöjas vara meningslös). Från detta antyddes att fickuret har någon form av effekt på en statlig alkemists transmutationer. Jag verkar också komma ihåg att i 2003-serien, när Ed blev en statlig alkemist och fick sin klocka, fick han höra att det kunde öka hans alkemi.

Men jag minns inte någon instans i någon serie där detta var fallet. Det används inte som en mobil cirkel eftersom varje stridsstatlig alkemist hade sin transmutationscirkel med sig (Roys antändningshandskar, Gran's handskar, Armstrongs metallknogar, Kimberlys egna händer) och Shou Tucker visades aldrig använda sina (och jag tvivlar på att han använde det för att producera Alexanina Chimera eftersom han var kapabel att göra detta från början, efter att ha gjort en liknande transmutation innan han blev statlig alkemist).

Jag minns vid ett tillfälle att kedjan användes för att binda någon, men vad jag skulle vilja veta är om det fanns någon situation, i någon av serierna, där den ökande kapaciteten hos State Alchemist-fickuret visat sig ha gynnat Alchemists transmutation (utan tillägg av Red Stones / Fake Philosopher Stones enligt Lior Rebellion i 2003-serien).

Det är lite svårt att svara på detta med fullständig säkerhet utan att analysera varje enskild transmutation som visas i Fullmetall alkemist. Jag kommer dock att ge ett svar baserat på mitt minne och intryck av serien.

I den mangabaserade kontinuiteten verkar klockan till stor del fungera som en identitetsmarkör; det finns aldrig några kommentarer om klockans krafter. Vi ser aldrig klockan åberopas eller hänvisas till som en kraftkälla när statliga alkemister överför ämnen.

Jag känner inte 2003-serien också, men mitt intryck är att även om påståendet att klockan förstärker transmutationer är rimligt, får vi faktiskt aldrig en instans där det är uttryckligen används i en transmutation. Det är helt möjligt att de statliga alkemisterna vi ser drar från klockans kraft ändå, när de försöker transmutera, men vi ser det aldrig direkt.

Den aktuella versionen av FMA Wikia verkar stödja min slutsats:

Även om mangan inte beskriver fickuret som något annat än officiellt bevis för att bäraren är en statlig alkemist, antyder 2003-anime att varje fickur är en alkemisk förstärkare. 2003-anime visar också klockans silverkedja som utdragbar, som i det fall då Strong Arm Alchemist, Major Alex Louis Armstrong använder den för att binda upp ett mål.

I synnerhet om det faktiskt fanns en instans där klockan uttryckligen används, förväntar jag mig att det finns en anteckning om det här, eftersom jag ser hur sällsynt en sådan instans skulle vara under anime.


Skymning över den tidiga Lior-bågen i mangan kan jag för övrigt inte hitta någon instans där Cornello tar Edwards klocka från honom. Klockan visas inte heller i denna del. (Jag kunde bara berätta att Edward hade sin klocka eftersom jag kunde se kedjan.) Detta förekommer inte heller i FMA: B.

Som man kan förvänta sig då är den del av Lior-bågen i 2003-anime där Cornello tar Edwards klocka inte i mangakontinuiteten. (Detta är efter att Ed och Al har rymt från striden. Cornello vänder en pöbel mot dem och de fångas igen. Klockan tas sedan.)

3
  • Jag är inte helt nöjd med lite om 2003-serien. Om jag har fått något fel, snälla kommentera.
  • hmmm, jag trodde Eds klocka togs från honom i Brotherhood (som var från manga) liksom 2003-serien men det kan vara mina minnen från 2-serien överlappar varandra
  • Vid en tidpunkt i 2003-serien lämnades Eds klocka in för "underhåll", och de lade en av de falska filosofens stenar i den (jag tror att dialogen antydde att detta gjordes för alla alkemister över en viss rang).