Anonim

Micheque da Michele Bolsonaros contado por Lorivá

Jag har tittat på Fate Stay Night och Unlimited Blade Works (film). Har inte sett mangan än.

I Fate Stay Night är Saber fast besluten att få den heliga gralen. Efter många erfarenheter med Shirou övertygar han henne om att det är meningslöst, så hon accepterar att förstöra det. Shirou övertygade henne främst för att han ville att hon skulle stanna och få ett normalt liv.

I Unlimited Blade Works-filmen finns det ingen antydan till stor tillgivenhet från Shirou mot Sabre (som verkar vara mer intresserad av Rin).Faktum är att så många saker händer så snabbt att Sabre till och med hamnar som Rins tjänare (så Shirous förhållande till henne var som ... null).

När Graalen kallas in av Gilgamesh i Obegränsat bladverk, tvekar inte ens Saber om att förstöra graalen.

Så i filmen Unlimited Blade Works, exakt vad övertygade Sabre om att förstöra den?

Jag fick inte riktigt bra UBW: s plot. Jag är inte säker på om det var något särskilt fel med den här graden som gjorde den oanvändbar för Sabre. Var det?

7
  • Bara så att du vet, den ursprungliga källan är en visuell roman, inte en manga. Jag har inte sett filmen, så jag vet inte hur exakt de följde VN (eller ens vilken av de två UBW-ändningarna som anpassades), men Sabres handlingar är meningsfulla i VN IIRC.
  • @LoganM: Åh, jag förstår. Kanske tog de upp det men jag var bara inte uppmärksam. Jag ska kolla in det tack!
  • Tyvärr, jag kanske har missförstått dig. Menade du filmen Unlimited Blade Works eller UBW-rutten från Visual Novel? Jag trodde att du pratade om filmen (som jag inte vet om) men läser igenom ditt inlägg är jag inte säker längre.
  • @LoganM: Jag menade filmen. Ledsen, jag rensar upp det.
  • @Sung egentligen inte, de enda frågorna jag kan hitta som har en "spoiler tag" i titeln har den i slutet i vilket fall om titeln är en spoiler skulle inte göra någonting, och jag tänker nästan varannan gång om en "spoiler tag" är i titeln som redigeras senare. Hur som helst, om du inte vill läsa frågetitlar för en serie som du inte vill bli bortskämd om, lägg till den serien i Inställningar> Ignorerade taggar och ställ in den för att dölja frågorna.

I filmen, när Rin bar Shinji ut, sa hon till Sabre att förstöra den heliga gralens "kokong" (Shinji var för svag och oförenlig för att kunna innehålla Graalen, så denna "kokong" är resultatet av att den manifesterar sig).

Sabre var hon tveksam för att Rin fortfarande var där, men hon visste att om kokongen skulle explodera skulle det förbannade innehållet förstöra allt det rörde vid. Så att förstöra kokongen skulle vara naturligt för henne i denna situation.

Filmen spelar nästan exakt som det visuella romanscenariot, med några bitar klippta ut för tiden. Exempelvis försöker Sabre att korsa dammen av korrumperad lera för att rädda Rin, men Rin använder en Command Seal för att hindra henne från att göra det (för att hon skulle bli skadad av den förbannade lera om hon rörde vid den).

Om korruptionen av graalen:

Innehållet i Graalen korrumperades under det tredje Fuyuki Grail War, vilket möjliggjorde kallelse för icke-heroiska andar som Rider och Caster. Varje önskan som gjorts mot Grails korrumperade innehåll skulle komma att förstöras. Lesser Grail, behållaren som var avsedd att innehålla innehållet i den heliga gralen, förstördes under föregående graalkrig (det fjärde, av Sabre, under befäl av Shirous fosterfader Kiritsugu med hjälp av hans befälsförsegling).

1
  • Jag tror att det i alla fall var nödvändigt med en kommandotätning för att hon skulle kunna attackera gralen. I Ödet säger hon specifikt att Shirou måste beordra henne, eftersom förvärv av graden i grunden var hela syftet med en tjänare i allmänhet och henne i synnerhet. Som sådan kunde hon inte villigt attackera det. Kiritsugu tvingades använda två sälar för att göra hennes attack, eftersom hon motstod för att hon inte förstod faran och ondskan i graden.