Anonim

Jamie Lawson - Förväntade sig inte det (australisk video)

I Ep 22 nämns en analys av Nakahara som säger att vi har 10% lyckliga stunder i vårt liv, och andra 90% är i elände. Är detta relaterat till en riktig psykologisk studie? Om så är fallet, hur kan jag hitta det relaterade arbetet, någon referens?

Scenen kl 18:20 i Ep22

8
  • Misaki är en kronisk lögnare, så hon har nog bara gjort det här.
  • Hon blandar in några sanningar med sina lögner, så det här är en rimlig fråga. Jag kommenterade bara för jag är inte säker. Hon verkar bli mer och mer transparent om sina lögner i de senare episoderna av serien, och den här studien låter ganska osannolik, men det finns alla möjliga konstiga studier där ute, så det är därför jag inte kan säga säkert. Jag kanske tittar på detta mer senare.
  • När jag forskar om detta finns det många tankar som jag tänker på. Först och främst verkar denna forskning för allmänt och säger ingenting om tidsperiod eller demografi, vilket gör det nästan omöjligt att hittas (t.ex. "Gäller denna forskning för hela världen? Ett specifikt land?", "När togs det?", "Vad är målet forskningens publik? "). Nästa, om vi tittar på animes sammanhang ... verkar Nakahara vara pessimistisk om sitt liv (hennes "NHK" betyder det), och forskningen är kopplad till deras guds existens. [cnt'd]
  • (kort sagt, "Världen där människor lever sitt liv mest eländigt skapades av denna gud"). Det här kan vara en punkt där forskningen inte gjordes av vetenskapligt, utan av vissa religiösa organisationer (dock kan det här vara lite av en sträcka, så ignorera det först). Därefter, förutsatt att denna forskning görs i Japan, är japaner ökända för sin depression på grund av sin livskultur. Att söka "90% elände 10% kul" på japanska gav många resultat med liknande bas, från "90% elände" till "80% elände", också "70% elände", och denna term verkar användas av psykiater för att hjälpa deras patienter. [cnt'd]
  • (t.ex. "Livet är fullt av elände. Men den lilla lycka gör att vi kan försöka hårdare" - löst översatt från HikiNeet) ... i slutändan tyckte jag att denna fråga var intressant, men att kunna hitta denna specifika forskning verkar omöjlig. Det är mer av filosofiskt uttalande än en forskning.