Anonim

Nicki Minaj - Moment 4 Life (Clean Version) (Official Music Video) ft. Drake

Inspirerades Dr. House av Black Jack från Tezuka? Finns det ett bevis på det, till exempel ett citat från författaren?

Många kommentarer på Internet säger att karaktärerna är väldigt lika, vissa var chockade över detta faktum när de först såg Dr. House, ...

Den franska Wikipedia säger:

Enfin, House est galement inspir du h ros ponyme du manga Blackjack ( , 1973-1983) d'Osamu Tezuka, un m decin cynique, sombre, solitaire et sans dipl me accomplit de v ritables miracles m dicaux. Cette influenser est bekräftar par House lui-m me, qui d clare dans un pisode que sa vocation m dicale vient de sa rencontre avec un m decin marginal japonais.

som betyder:

Slutligen inspireras House också av den samordnade hjälten från Osamu Tezukas manga Blackjack ( , 1973-1983), en cynisk läkare, mörk, ensam och utan examensbevis som utför verkliga medicinska mirakel. Detta inflytande bekräftas av House själv, som i ett avsnitt sa att hans medicinska kallelse kommer från hans möte med en marginell japansk läkare.

Vad som är roligare är att det var en mycket kort övergång mellan Dr. House och Blackjack i de två reklamannonserna och officiella annonser för lanseringen av säsong 4 av Dr. House i Japan, men jag vet inte om det är relaterat till min fråga.

Producenten David Shore nämnde att Dr. House insåg åtminstone delvis av Sherlock Holmes och delvis av sina egna erfarenheter. Många kopplingar och referenser ges under hela produktionen en serie.

Detta är troligtvis en reklamkampanj av Generon Universal för att korsmarkera Dr. House och Tezuka-anime. Dessutom finns det inget citat i sambandet att Dr. House inspirerades av Tezuka-serien, bara en om uppgörelsen mellan de två. Utan att nämna att den förra inspirerades av den senare.

Jag har några volymer Blackjack och jag kan se likheterna, men det är svårt att spåra inspiration. Vi kan jämföra beskrivningarna av de två. För tv-showen, House M.D., säger IMDb: "En antisocial maverick-läkare som specialiserat sig på diagnostisk medicin gör vad som krävs för att lösa förbryllande fall som kommer hans väg med hans crack-team av läkare och hans förstånd." Anime News Network sammanfattar Blackjack så här: "Black Jack är läkaren som Tezuka önskade att han kunde vara, en fri från de moderna reglerna, som kan läka och hjälpa till med sina regler. Han reser världen och hjälper dem som betalar honom, någon gång de som han tar barmhärtighet om, och alltid de som flyttar honom. Trots att han inte har en giltig licens är han fortfarande läkaren i sista utväg, den enda mannen som håller skördaren ute. Ibland är det dock han som tar skördaren. .. "

De har båda en sund förakt för vad de ser som regler som hindrar dem från att hjälpa människor. De upplevde båda förlamande skador, Blackjack sprängdes av en bomb som dödade hans mor och House har en knä- / benskada som ledde honom till ett smärtstillande missbruk. De tenderar båda att "spela Gud" för att de är så skickliga. Det finns också skillnader. House är diagnostisk läkare och Blackjack är kirurg.

Det är möjligt att eftersom Blackjack är en mycket äldre show så kunde den ha påverkat House M.D., men jag tvivlar på att det hade ett direkt inflytande. Crossoveren du nämnde kan ha varit för att karaktärerna är så lika, inte på grund av något inflytande.