Anonim

Rain Sounds 10 Hours: Sound of Rain Meditation, Autogenc Training, Deep Sleep, Relaxing Sounds

Jag tittade just på den senaste Net-juu no Susume och det finns den stereotypa fångade-i-regnet scenen, och sedan vanligtvis medföljande dusch scen. Eftersom denna anime gör en poäng att vara mer lik den verkliga världen än andra, fick det mig att undra om den här typen av saker faktiskt händer i Japan. Jag kände igen tropen från anime, men när jag undersökte denna fråga verkar det som om det också är vanligt i andra medier.

Är regnet så kallt där borta? Tar folk vanligtvis duschar i andra människors hus efter att ett regnskur har överraskat dem?

4
  • Jag tar ofta duschar efter att ha fångats av kraftig nederbörd. Trevligt sätt att värma upp och när regn torkar i håret kommer det att kännas besvärligt. (Observera att jag inte kommer från Japan)
  • Jag skulle också göra det om jag var hemma. Men vid ett främmande hus eller ett vännerhus kommer det aldrig till bordet som ett alternativ.
  • Personligen skulle jag erbjuda det till vänner eller familj. Till en främling, förmodligen inte mer än en handduk att torka av med.
  • pratar du om ofuro

Oavsett om regnet var kallt eller inte, har det en hälsorelaterad orsak att ta en dusch efter regnskur. Regnet är inte en mycket ren vattenkälla med fabrikerna och andra föroreningar i luften. Att duscha var tänkt att tvätta bort smuts.

När det gäller att erbjuda dusch till medlemmar som inte är hushåll är det en gästfrihet. Som Dimitri MX och du sa i kommentaren skulle det skilja sig från folk till folk. Vissa skulle erbjuda dusch, medan andra kanske bara erbjuder lite handduk.

Som jämförelse lärde vi oss i Indonesien (ett annat asiatiskt land) att duscha eller åtminstone tvätta huvudet efter att vi blivit våta av regnvatten. Tron var att om du låter det bli kommer du att få huvudvärk efter en tid.