Anonim

Duke Dumont - Ocean Drive (officiell musikvideo)

I Sparks Liner High slut på Heaven's Feel,

Shirou hamnar som en grönsak, eftersom hans sinne har försämrats helt.

Men eftersom han låg bredvid Sabre, kunde hans försämrade hjärna ha reparerats av Avalon? Avalon ska ha ultimata regenerativa egenskaper, så skulle det inte kunna regenerera honom?

För att inte tala om, Avalon tillåter människor att använda tekniker som normalt skulle vara för ansträngande för användaren (som hur Kiritsugu skulle kunna använda högre nivåer av Time Alter). Borde inte detsamma gälla Shirou?

+100

Jag tror inte det. Enligt Wikia kommer A Headon Shot fortfarande att döda Avalons innehavare

Hållaren på skidan får kraftfull läkning, vilket möjliggör att kritiska och dödliga sår snabbt kan repareras för att återställa hjulens hälsa. Mindre skador återställs lätt, och även stora saknade delar av kroppen och förstörda vitala organ som hjärtat kan snabbt återställas i det kritiska ögonblicket före döden. Att rikta sig mot något annat än innehavarens huvud för att förstöra deras hjärna är meningslöst, som kräver att en avgörande strejk ska landas för att orsaka verklig skada.

Källa: Avalon (3: e stycket)

Så det är möjligt att hjärnskadorna fortfarande är för mycket för Avalon. tänker på när detta dåliga slut kan inträffa kan jag bara tänka på två gånger Shirou kämpade Sabre i Heaven's Feel och den enda gången jag kan tänka mig där Shirous hjärna kunde förstöras på grund av en kamp skulle vara i grottorna där den större graalen är belägen. även om Shious hjärna läker skulle det fortfarande vara ett dåligt slut eftersom det förmodligen skulle ta för lång tid för Shirou att vara ok att stoppa Angra Mainyu födda och rädda Sakura och Rin.

Nu medan jag inte har sett att Bad End om Sabre dog i den så fungerar Avalon bara till en begränsad nivå med hjälp av den kvarvarande magiska energin som den har, om hon fortfarande lever Shirou inte har den nära sanna odödligheten som den ger för medan en Kontrakt med Sabre krävs inte för att använda Avalons kraft, det är för odödligheten och det är Sakura som har det här kontraktet för det mesta av Heaven's Feel

Avtalet mellan Sabre och en mästare är inte ett krav på att använda Avalons förmågor, men att ha en kommer att ge användaren den verkliga fördelen med begränsad odödlighet genom att låta den få magisk energi från Sabre och fullt ut utnyttja dess effekter enligt kontraktet.

...

Avalons effekter är mindre potenta för dem utan kontraktet, vilket gör att dess regenerativa förmågor endast kan användas medan Sabre är tillräckligt nära för att ge magisk energi till den.

Källa: Avalon - Master's Noble Phantasm