Anonim

Sami Yusuf - The Creator [Lyrics]

Taiga går någon annanstans i mer än ett helt år, helt hoppad över anime-berättelsen. Vad fan gjorde hon, uppnådde eller löste hon?

Som ledtråd, ep. 25 aftercredits förhandsvisning har henne i voiceover säger att hon nu kommer att visa Ryuji henne sätt att göra saker.

Förmodligen är det för patetiskt att anta att hennes väg bara springer iväg i mer än 300 dagar bara för att blåsa ånga.

Var som helst att belysa saken?

4
  • Jag tror att hon lärde känna sin familj bättre, särskilt hennes mamma ... kan dock inte minnas med säkerhet.
  • Ja, så fick jag det också. Ryuuji fixade relationerna med sin familj, så hon ville också fixa sin relation med sin mamma innan hon blev ett par.
  • Jag ber om tillförlitliga, kanoniska eller gudomliga källor.
  • relaterat: anime.stackexchange.com/questions/15108/…

Jag hittade ett perfekt svar på denna fråga på Reddit (redigerad för att göra den lite mer presentabel):

Det är av två skäl som jag känner till:

  • Det kompletterar hennes karaktärsbåge. Hela anledningen till att hon var så rörig i början av showen och hela anledningen till att hon behövde lära sig genom Ryuuji hur man kunde ha grundläggande interaktioner med andra människor utan att vara en oförskämd, nedlåtande, våldsam tik beror på hennes förstörda hemliv och trasiga uppfostran. I slutet av showen har hon mognat mycket. När Ryuuji oavsiktligt skadar sitt eget hemliv under de senaste två episoderna, ser Taiga honom få upp och fixa det på några dagar. Det är bara meningsfullt för Taiga att besluta vid det här tillfället att hon måste komma i full cirkel: Hon måste gå inför de problem som startade alla hennes problem nu när hon är mogen nog att göra det. Hon måste åka hem och reparera sitt förhållande med sin mor och syskon, och det gör hon.
  • Två, eftersom det symboliserar jämlikhet i hennes förhållande till Ryuuji. Under hela showen är deras förhållande faktiskt ganska ohälsosamt, som Ami påpekar ett antal gånger i de senare avsnitten. Ryuuji tittar på Taiga och gör många saker för henne som hon borde göra för sig själv. Deras förhållande är mer av en far / dotter-relation än en av lika (Ami säger också detta direkt en gång). Detta är ohälsosamt för Ryuuji också, eftersom det matar in i hans "Jag måste ta hand om allt och alla" -tänket, en som han fick från sitt eget hemliv. Taiga lämnar för att fixa sin egen skit, demonstrerar hennes oberoende från Ryuuji som en egen kapabel person, och Ryuuji accepterar och respekterar hennes beslut trots att det skadar honom, vilket visar att han erkänner att Taiga är lika med honom och inte någon han behöver göra allt för. Scenen efter slutkrediterna, som du förhoppningsvis har sett nu, är nästan mellan två nya personer. Det är en av mogna, lika människor som verkligen förstår varandra.

Det nämns aldrig uttryckligen i Light Novel eller anime om vad hon gjorde exakt under denna tidsperiod. Men hennes anmärkning till Ryuuji:

Som översatt i detta svar lyder:

Ryuuji, jag ... har alltid trott att det inte finns något sätt att någon någonsin skulle älska mig. Men jag sprang kanske bara [från mina problem?]. Jag skyllde min brist på förtroende för mina föräldrar ... för min situation. Men ändå älskade du mig som jag var. Jag ska vara stolt över mig själv ...

För att jag vill älska dig, Ryuuji.

Aisaka Taiga "

Vilket antyder att hon gick för att spendera tid med sin familj för att förändra sig själv och bli en självberoende person som anges på Reddit.

Den ursprungliga kanonljusromanen som anime är baserad på berättar att Ryuuji lät Taiga gå så att hon kunde vara med sin mamma och hennes nya far och hennes bror. Taiga hoppar av från skolan och går över till en ny skola. Till en början är alla deras vänner extremt arg på Ryuuji, om hur han kunde släppa henne och inte stoppa henne, men de accepterar sedan hans och hennes känslor.

Men till skillnad från anime återvänder Taiga tillbaka nästa läsår (tredje året på gymnasiet) i LN

2
  • 2 Du kan överväga att inkludera länkar / källor till ditt svar för att förbättra trovärdigheten. T.ex. plot synopsis mot relevanta punkter i frågorna
  • Med tanke på att sista gången Taiga ses under Ryujis examen är det inte möjligt att hon återvände under det tredje året. Kom ihåg: handlingen börjar när de är i sitt andra år.