Anonim

En bit-tändning

I Enies Lobby ser alla ut som om de plötsligt har blivit starkare (och har nya tekniker). Luffy, lärde sig att pumpa blod och ben. Sanji, lärde sig att bränna foten. Nami, lärde sig göra Fatamorgana. Zoro med sin Asura?

Vilken del i berättelsen som berättar hur de fick sådan makt?

Jag hittade ett intressant svar på en liknande fråga på Reddit:

Huvudidén bakom deras makthopp är att när Strawhats först kämpade mot CP9, var de till stor del förvirrade och osäkra. Allt de ville göra var att få tillbaka Robin och attackerade bara CP9 efter att de kom i vägen. Observera att i Gale-La-herrgården försökte Luffy först resonera med Robin och attackerade bara Lucci två gånger: en gång för att försvara Paulie och därefter medan Robin lämnade rummet. Zoro attackerade Kaku först efter att Robin lämnade också. Det är samma sak med Sanji på havståget; när han sparkade Blueno höll Sogeking Robin. Sanji försökte inte slå Blueno, bara få honom att släppa kartan. Betyder det att de tre inte gick ut? På sätt och vis kan du argumentera för att: Varför gå ut på en motståndare som du inte ens behöver besegra? Skulle besegra dem ha fått Robin tillbaka? Absolut. Men Strawhats undviker vanligtvis konflikter om det inte är nödvändigt; vilket framgår av det faktum att Luffy bara säger att han kommer att sparka någons röv efter att han också har en anledning. Jag såg alltid två skäl bakom krafthoppet. För det första var CP9 den starkaste gruppen de någonsin mött och tvingade Luffy, Zoro och Sanji att bli starkare, vilket jag säkert definitivt hjälpte till. Det andra skälet är dock att de, för att få Robin tillbaka, var tvungna att gå igenom CP9. De kunde inte prata med henne som i herrgården, och de kunde inte heller ha sparkat Blueno från kartan som på tåget. Utan att besegra CP9 kunde de inte få tillbaka Robin, så de lade allt de hade i sina strider eftersom det inte fanns något annat alternativ.

En kanonisk referens är denna:

En annan punkt att notera är att Luffys nya lärda tekniker för Gear Second och Gear Third är vettiga eftersom han hade arbetat med nya tekniker / drag efter att ha kämpat med Aokiji första gången, och Zoro's Asura kan också förklaras på grundval av den enorma träningen han genomgår dagligen. Namis lärda tekniker är mestadels bara olika vetenskapliga användningsområden för den perfekta Clima Tact som hon fick av Usopp.

Efter händelserna i Skypiea uppgraderade Usopp Clima-Tact till Perfect Clima-Tact, som först introducerades när Nami och besättningen försökte komma ikapp Puffing Tom med Rocket Man. Med bättre kunskap om Namis preferenser och en handfull urtavlor att byta ut, ändrade han Clima-Tact från en festleksak med några stridsfunktioner till dödligt vapen med fantastiska väderkrafter som bara Nami kunde släppa loss. Med detta blev Nami fullt kapabelt att slåss på egen hand, och lika övermänskligt kraftfullt, på sätt och vis, som alla andra besättningsmedlemmar.

4
  • Som en sidkommentar om det i anime säger luffy till och med att de innan de var förvirrade och osäkra men nu har de ett mål och kommer att slå dem.
  • Jag verkar också komma ihåg att Luffy sa att han fick idén till Gear 2nd efter att ha kört på "raketmannen", som drevs med ånga.
  • @ jphager2 Jag kommer inte ihåg att jag sett / läst något av det slaget. Kan du peka på källan om du kommer ihåg det?
  • @Ashish Gupta. Så jag letar efter det nu. Hittills är allt jag hittat att ch. 376, Luffy säger att han har en ny teknik som han vill testa. Det verkar som om Luffy inte säger det utan snarare Blueno. I kap. 388, frågar Blueno Luffy om han försöker imitera en ångmotor. Så det verkar som att jag kom ihåg det fel.

Jag håller med om att de blev starkare bara för att de också hade, de hade inget alternativ. Det är löjligt hur luffy blir starkare. Det är löjligt och ljust på samma gång. Jag minns när Luffy kämpade mot Arlongs husdjur, Mohmoo, uppfann han en teknik baserad på Genzos lilla väderkvarn. Senare på Alabasta improviserade han med misu no luffy, där han täckte sig i vatten för att kunna slå Sir Crocodile. På Ennies Lobby inspirerade han sig i en ångmotor.

1
  • Tack för ditt svar Douglas. Vi letar efter faktiska svar som kan stödjas med länkar till externa webbplatser. Kan du snälla ta med några tankar till de källor du brukade komma till det här svaret. Eventuella åsikter bör läggas upp i kommentarer. Dessutom, se hur du skriver en bra fråga för detaljer om vad vi förväntar oss i ett svar.