Anonim

Golfsvinganalys: 1988 PGA Major Champion Jeff Sluman

Det verkar som om det fanns förväntningar på en helt andra säsong av Buddy Complex, t.ex. härifrån i mars 2014:

... det officiella Twitter-kontot och webbplatsen för anime bekräftade att serien fortfarande kommer att fortsätta.

Men sedan, bara tre månader senare, tillkännagavs i stället en final i två avsnitt, till synes till förvåning (en förvirringsreaktion som är vanlig i andra forum också, som jag delar) för många. Finalen släpptes i september 2014. Artikeln i finalmeddelandet avslutas också med samma anmärkning att "berättelsen kommer fortfarande att fortsätta" men det verkar vara mer kopierat från det första tillkännagivandet än ett faktiskt meddelande (det länkar tillbaka till samma gamla Twitter-inlägg).

Varför fick Buddy Complex inte en helt andra säsong? Var en andra säsong planerad och sedan reducerad till två avsnitt på grund av dålig försäljning eller något liknande? Är en annan säsong fortfarande planerad? Jag kan inte japanska och det var svårt att söka efter källor. Jag letar främst efter officiella nyheter och tillkännagivanden, intervjuer etc.

1
  • Jag höll inte med på gången kring Buddy Complex, men studior har den här otäcka vanan att tillkännage "en ny produktion är på väg!", Och folk blir glada för en uppföljare, bara för den så kallade "nya" produktion "för att visa sig vara en engångs-OVA, eller en manga spinoff, eller - värst av allt - en pachinkomaskin. Samma sak här - ingenting på språket för någon av länkarna i din blockcitation innebär en full-cour andra säsong; detta verkar bara vara en interpolation av hoppfulla fans av serien.

Den officiella tweet som du länkar till säger helt enkelt: "Angående Kompiskomplex TOKYO MX, att alla [vänligt] såg avsnitt 13, tack så mycket! Det vill säga ... Fortsätt Detta arbete kommer att fortsätta! Vänta på uppföljningen. Senare kommer [vi] att släppa BD-privilegierad information! #buddycom "( TOKYO MX Fortsätt 開 し ま す! #buddycom 」)

Det finns inget omnämnande eller implikation inom texten som anger en viss uppsättning längd på körtid, inte ens Mediatyp av den utlovade uppföljningen. 「作品」 (sakuhin) är ett ospecifikt ord för ett slags arbete, till exempel en produktion, ett konstverk, ett arbete, handarbete, till och med någons opus.

Således publiceras 2014/10/27 på den officiella webbplatsen som meddelar 完結 編 (kanketsuhen, det sista programmet i en serie), som släpptes 21 november 2014 och bestod av en tvåparts 前 編 (zenpen, första delen) och 後 編 (kouhen, andra [efter] delen), strider inte på något sätt mot det ursprungliga Twitter-meddelandet. Detta betyder att nej, en andra säsong av TV-anime var inte schemalagd och avbröts sedan. 「完結 編」 (kanketsuhen) är i själva verket det sista programmet i en serie; att titeln en release på det sättet är att uttryckligen ange att det inte finns några planer för att någonsin producera ett följande arbete som en andra TV-anime säsong.

Därför verkar det inte som skickliga japanska läsare skulle ha missförstått tweeten för att lova en säsongs värde av kommande anime. Någon som rapporterade om tweeten på engelska för en engelskspråkig källa verkar ha hoppat till en slutsats angående i vilken mening 「作品」 (sakuhin) skulle fortsätta.