Anonim

Hinawa's Epic Gunfight - Fire Force (Dub)

Vem eller vad är Shounen Bat?

Finns Shounen Bat i sinnet? Eller existerar han i verkligheten för att lindra smärtan hos de människor som hör i verkligheten?

Det blev oklart för mig vem eller vad Shounen Bat var ute efter

copycat dog.

Det finns ingen uttrycklig förklaring om vem eller vad han är.

Finns Shounen Bat i sinnet?

Inte så mycket i fantasin, eftersom andra människor uppenbarligen kan se Lil 'Slugger. Det är möjligt att han kan existera i hjärnan hos alla. Huruvida han existerar i verkligheten är en fråga om debatt; när han attackerar människor, är det fysiskt eller visar hans offer bara skadan?

Oavsett,

det verkar som om han har manifesterats av Tsukiko, karaktärsdesignern och det första ”offret”. Förutom att hon avslöjar att hon aldrig attackerades av Lil 'Slugger och att Lil' Slugger var hennes manifestation när hon var barn för att ta skulden på alla dåliga saker som hon gjorde, som att låta sin hund dö. Hon trodde så småningom illusionen och på något sätt illusionen manifesterades i antingen verkligheten eller i allas sinnen och växte i styrka från människor som tror på hans existens.

Okej, jag har precis tittat på hela serien och jag känner så starkt för showen, och det faktum att det inte finns någon solid förklaring för det, att jag registrerade mig för att ge min tolkning av showen. Det här kommer att bli ett långt inlägg, och det finns fortfarande några delar jag tränar så jag välkomnar alla kommentarer. Men jag känner att jag har en noggrann uppfattning om denna anime så hjälp mig att få ut det här !!

Det är ett uppenbart faktum att Maromi och 'Lil Slugger båda var fysiska manifestationer av Tsukikos vilda fantasi. Men det som ALLA ENDA inlägg och granskningar jag har läst i den här showen verkar ha utsikt över det faktum att Tsukiko och alla andra karaktärer verkligen är ....

DÖD. -musik spelar-

Kom ihåg avsnitt 8 med titeln "Happy Family Planning?" Först trodde jag att det här var meningslöst fyllmedel (som avsnitt 10), men i verkligheten var detta det viktigaste avsnittet av alla. De tre huvudpersonerna i detta avsnitt försökte döda sig själva .. Till ingen nytta. Den person som lyckades döda sig själv i avsnittet, killen som hoppade framför tåget, gick tillbaka till plattformen i alla slags upprivna delar - även efter att flickan kommenterade att han var krossad över alla spår. Detta får mig att tro att de tre huvudpersonerna i det här avsnittet hade dödat sig själva och såg de tågspårkillen som ett spöke; Det här är spekulationer, men jag tror att de två männen dödade sig själva med piller efter att ha övergivit den lilla flickan - som också måste ha dödat sig själv för att hon plötsligt dök upp i rummet (som ett spöke ?!) direkt efter att killarna tog pillerna. [en annan möjlighet är att vissa människor kan se spöken och killarna helt enkelt gick med i henne efter att de dog.] Resten av avsnittet, deras självmordsförsök misslyckas av en eller annan anledning, och INGEN KAN SE DEM. Alla går förbi dem - även när den lilla flickan börjar skrika och gråta. Detta bevis får mig att tro att många karaktärer i verkligheten är döda under hela showen OCH fastnar och gör samma sak som de gjorde när de dog.

I slutändan känns det som att hela showen bara är en invecklad ånger som står som en barriär mellan Tsukiko och hennes lycka i efterlivet. Du kanske har några frågor nu: varför är Tsukiko död, vad efterlivet och vilken ånger? Låt mig börja med att försäkra er om att Tsukiko verkligen är DÖD genom hela showen.

För att förstå detta måste du överväga min personliga teori om vad som händer när vi dör - det involverar typiskt multiversitetsteorin. Så säger multiversitetsteorin att det finns ofattbara antal olika parallella universum som existerar utanför vår uppfattning. För mig är detta en mycket logisk förklaring av efterlivet: när vi dör blir vi en del av vår egen "värld" eller verklighet. Så det skulle finnas en ofattbar mängd världar som samexisterar, ofta helt omedvetna om varandras existens. Om man upplever att deras personliga efterliv är en bra sak är det himlen. Om vi ​​uppfattar det som en negativ sak är det fan. Denna dualitet ses genom hela serien; notera att serien börjar med att ALLA i Tsukikos värld pratar negativt i telefon. Det slutar på en mycket positiv anteckning, alla säger glada saker. Detta stöder något det faktum att världen, Tsukikos "verklighet", påverkas av hennes uppfattning och troligen är hennes efterliv / ett parallellt universum.

Det verkliga beviset för att Tsukiko är död (i avsnitt 12 tror jag) är när hon kort lämnar sin värld för att besöka pappas, som av någon uppenbarligen slumpmässig anledning också är chefen som förhörde henne i början. Kommer du ihåg de galna 2-D-personerna som gav honom gratis öl och röker? Ja, det var hans efterliv, som var tom utan hans dotter i det (så om folket är nära förbundna kan efterliv överlappa). När han tog upp fladdermusen och krossade allt blev han en del av Tsukikos efterliv ... en intressant punkt som jag inte kommer att diskutera vidare. Vet bara att detta räcker för att bevisa att det finns en mängd olika efterliv som beskrivs under hela showen - den som verkar mest realistisk är Tsukikos (för hon är huvudpersonen).

Jag tror verkligen inte att det är en sträcka att se att Tsukiko är död, så det förvånade mig att ingen hade övervägt det. Om detta är nytt för dig, vad som verkligen kommer att blåsa dig är att överväga vilka karaktärer som verkligen är döda, när de dog och hur de dog ....

För tillfället kan vi fokusera på Tsukiko eftersom hon som huvudperson är den lättaste att slå ihop. Detta är bara ren spekulation, men jag tror att Tsukikos liv gick ungefär så här:

Tsukiko får valpen och den dör när hon distraheras av en skjutande smärta i magen (kanske hennes period? Försöker inte vara grov eller rolig, det passar bara med ett tema i showen). Hon anklagar valpens död för en mystisk angripare som bär rullskridskor och har en metallträ så att hennes far inte är arg på henne. Hennes far lovar att hämnas sin oskuldsförlust och bär alltid en fladdermus om han får möjlighet att hämnas henne. -något som sägs får mig också att tro att han höll en GULD-fladder eftersom han djupt inne visste att hon hade ljög- Härifrån finns det många möjligheter.

(Till exempel kan en möjlighet vara att hennes pappa dödade pojken som uppfyllde beskrivningen hon gav. Ytterligare en annan kan vara att pojken går i fängelse efter att ha anklagats för att ha dödat valpen. Hans liv förstörde, han dödar sig själv. Det finns många möjligheter, och det är mycket troligt att alla dessa variationer antyds ha inträffat i någon version av verkligheten. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med solida bevis för att säga EXAKT vad sanningen är. Vad kan definitivt ta ur det här att hennes lögn fick en skolpojke att dö på något sätt.)

Med detta sagt leder bevisen att jag antar att den mest sannolika förklaringen till hennes liv är följande:

Hennes pappa hittar aldrig pojken. Tsukiko växer upp och blir framgångsrik genom att göra en leksak som liknar hennes valp, vilket visar att hon är djupt och fullständigt traumatiserad av händelsen när hon var liten. Eftersom hennes framgång är baserad på lögnen som hela hennes liv kretsar kring, kan hon inte skapa en ny leksaksdesign och ytterligare hjälp till hennes företags framgång. Så hon hanterar sina problem igen genom att skylla det på 'Lil Slugger - hon basar sitt eget ben från varandra och fortsätter lögnen från sin barndom. Den resulterande händelsekedjan får en skolpojke, Makoto Kozuka, att anklagas och han dödar sig själv i fängelse efter att ha fått sitt hela liv och sin oskuld från honom. Hennes anställda tar tag (det är därför det fanns den linjen om att Lil Slugger aldrig hade vuxit upp) och en av dem blir så frustrerad över henne att han "av misstag" dödar henne. Detta ses i en av episoderna när hennes kollega plötsligt och våldsamt griper henne i nacken och börjar skrika åt henne.

Gå tillbaka och titta på den här delen igen; precis så plötsligt som han tar tag i henne, släpper han henne ... efter att ha skrek på henne ett tag. Tsukiko lämnar bilen och står bara där. Hennes kollega ber om ursäkt och låter nästan traumatiserad. Han säger "Jag menade inte .." och bara går iväg. Observera att han inte ens tittar på henne under denna del utan snarare tittar på sätet där ... Tsukikos kropp är. Det betyder att hon bara är ett spöke just nu; hon ser honom köra in i en telefonstolpe. Inte säker på om det här är en olycka eftersom han är så skakad av att ha dödat henne, eller om det medvetet gjordes för att täcka hans mord. Kan vara båda. Vad som är säkert är att Tsukiko dog.

Nu kommer här den riktigt invecklade delen; det finns en scen som får mig att tro att Tsukiko aldrig levde till att börja med. Detta skulle innebära att den tidslinje som jag just beskrev skulle vara en version av ett liv hon levde i sitt efterliv (multiverse-teorin återigen). I avsnitt 11 eller 12 visas chefen vara Tsukikos pappa, och hennes mamma ses ha missfall. Så detta får mig att tro att Tsukiko egentligen aldrig levde. Delvis handlar den här showen om att hon återförenades med familjen hon aldrig haft (det här är den djupt rörande delen om du tänker på det: fadern var i ett tomt liv efter henne och han återförenades med sin fru och var i kontakt med kvinnan som hans dotter skulle ha varit - en del av anledningen till att Tsukiko kan få ett lyckligt liv i slutet.)

I verkligheten ville författaren representera multiversitetsteorin till fullo: det finns så många olika verkligheter som har hänt för Tsukiko. I en verklighet föddes hon aldrig. I en annan föddes hon och hennes pappa var en stor del av hennes liv. I ännu en annan fick Tsukiko en pojke dömd för att ha dödat sin valp. Vilken är verkligen verklig? Det är upp till dig att bestämma. Personligen tror jag att Tsukiko aldrig verkligen föddes, varför hennes pappa avbildas som en helt främling i början och i slutet. Jag är säker på att det är förvirrande som helvete, men du får se vad jag menar om du tittar på showen med multiverse teorin i åtanke. Det förklarar varför vissa karaktärer bokstavligen dyker upp och försvinner då och då, och det förklarar varför polischefen plötsligt var hennes pappa. Men för enkelhets skull, låt oss anta att Tsukiko levde ett liv med sin pappa och showen äger rum efter att hon har dött i den tidslinje jag lade ut.

Så vem lever verkligen i den här showen? I de sista avsnitten tror jag inte att det finns några karaktärer kvar. Det är dock MYCKET MÖJLIG att detektiv Maniwa fortfarande lever. Återigen, för enkelhetens skull, låt oss anta att detta inte är sant på grund av logiken i de sista avsnitten.

Slutet verkar helt slumpmässigt, men lägg märke till de subtila förändringarna i karaktärsdynamik. Observera att det finns en tidslinje mellan några av karaktärerna; Chief träffar Tsukiko som sin dotter först efter att Maniwa visas som den heliga krigare. Så dör Maniwa och når sedan ut till chefen, som redan var död - ber om hans hjälp och uppmanar Tsukiko att möta sanningen. Sanningen är att Little Slugger är en manifestation av Tsukikos skuld; Kommer du ihåg hur jag sa att när människor dör i showen håller de fast vid det sista de gjorde? Tsukiko dör ihåg hennes skuld och hennes lögn ... att skuld blir en konkret enhet, som förvandlas till en destruktiv kraft genom de olika formerna av hennes liv efter livet. Sluggen täcker sanningen eftersom Tsukiko inte vet hur man hanterar den råa negativiteten i den. Maniwa dör och söker sanningen och försöker stoppa sluggen, så han kommer in i efterlivet som en helig krigare.

Maniwa tar verkligen platsen för Lil Slugger som Holy Warrior, som ärligt talat BRA i början av showen. Inklusive hans första angrepp på Tsukiko, dyker han bara upp när människor ber om hans hjälp och resultatet är alltid positivt. Tsukiko kan inte hantera stressen från jobbet, så hon faller tillbaka på att behöva hans hjälp och han dyker upp igen. Hon blir berömd av den resulterande mediexponeringen och hon behöver inte skapa en ny docka (det är därför hennes valp ironiskt nog ses mer och mer under hela showen och tar sitt eget liv). Slugger pumlar reportern som är ute efter Tsukiko, och reportern hamnar med historien att han behöver betala av sin skuld. På grund av berättelsen som skrivs, beskylls och mobbas Yuichi på grund av sin likhet med sluggen. Yuichi skyller på det knubbiga barnet som attackeras av sluggen. Sedan vill han bli attackerad själv för att visa alla att han inte är skyldig. Så han är. ETC. ETC. ETC.

Detta visar att sluggen bara visas när han behövs och frågar efter (i början). Resultatet är generellt sett bra. Men det har alltid en ytterligare konsekvens. Denna kedja av händelser (fjärilseffekt) leder i slutändan till att sluggen bästs av den krokiga polisen, Masami. Detta leder till att sluggen kastas i fängelse och bryts ner av poliser som är övertygade om att han är ond. (Den intressanta delen om detta är egentligen Tsukikos pappa, chefen, som bryter ner pojken - vilket representerar det faktum att han tog upp vapen mot den person som förmodligen hade dödat hunden) I slutändan orsakar dessa världsliga ondska sluggen att bryta ner och erkänna brotten även om han ärligt talat gjorde gott. När hans vilja bryts kan hans onda motsvarighet döda honom i fängelse och börja sin onda mord. Detta symboliserar en massa saker.

För det första var sluggen en lögn som Tsukiko kom på både som barn och som vuxen. Så konceptet här är att en lögn kommer att växa och fortsätta att få konsekvenser ju längre du låter den växa. Det är också därför de säger att Maromi är samma som sluggen; hennes växande berömmelse är en symbol för hennes växande lögner. Jag känner att detta är en representation av Tsukikos liv; efter att hon än en gång skyller på sluggen för ett brott, arresteras faktiskt någon och han dödar sig själv i fängelse. Det är här Makoto kommer in.

I verkligheten anklagades Makoto för att vara Slugger, bruten av sin barndomsskuld och hade dödat sig själv i fängelse. Han förs sedan in i efterlivet som en helig krigare eftersom han dör och undrar vem han tog hösten för (det är därför han är på en helig jakt för att hitta källan till ondskan, som verkligen är Tsukiko). Men Makota är också 'Lil Slugger i hennes efterliv för att han dog och trodde att han berodde på de aggressiva poliserna. Detta förklarar förvirringen. Han är både Lil Slugger OCH en Holy Warrior. Det är därför han är bra först. Men precis som hans verkliga liv tvingades Makota ta skulden för alla "brott" (som verkligen hjälpte människor, förutom den krokiga polisen som var för långt borta). Han tappar återigen allt hopp och bokstavligen dödar sig själv i hennes efterliv. Sedan är sluggen återfödd; den tar sin sanna, rena onda form (representerar hur grym lögnen hade blivit vid den tidpunkten) och blir i grund och botten den svåra skördaren. Han dödar människor som vill dö, som är på väg att dö, och människor som förtjänar att dö (främst människor som är associerade med att Makota dödar sig själv).

[Således har vi det verkliga övergripande temat för showen: förlusten av barndomsskuld som leder till en cykel av hat och hämnd. Vi ser detta flera gånger, men den viktigaste manifestationen av detta är att Tsukikos oskyldiga barndomsfantasi blev något ont när hon tog tillbaka den som vuxen. Tanken är att det var acceptabelt för henne att ljuga om något som barn, men som vuxen fick hennes lögn någon arresterad och dödad. Fram till den punkt där Makoto dödade sig själv var hennes lögn oskyldig och ofarlig (även om en fattig valp dödades under processen - men det är inte lika allvarligt för ett brott som överfall eller mord). Så den ursprungliga manifestationen av hennes lögn (Lil Slugger) var bra. Efter att oskuldsförlusten har inträffat börjar Lil Slugger faktiskt döda människor - han är helt dålig och han fortsätter att växa (symboliserar att en lögn kan växa över tiden).]

Min poäng här är dock att efter att den första Holy Warrior dör, måste någon ta hans plats.

Att någon är Maniwa. Jag tror att han representeras som en helig krigare eftersom han dog för att avslöja sanningen om vad som faktiskt hände. Han förlorar sitt jobb med att följa sluggen och kommer tillbaka i slutet av showen för att avsluta honom. Det betyder att Maniwa dör och försöker avslöja sanningen. Det är därför han dyker upp i hennes efterlivet som den heliga krigare, där han löser mysteriet, visar Tsukiko vad som verkligen hände och sedan återförenar henne med familjen hon aldrig haft för att ge henne en anledning att släppa skulden och synd hon kände. Därmed slås den onda Lil Slugger och världen räddas !! Tsukiko går sedan in i en ny verklighet som är helt positiv, och hon lever lyckligt i sin himmel.

Multiverse-teorin gör detta riktigt invecklat och komplicerat, och det finns massor av teman som jag säkert har missat. Jag garanterar dock att detta är den mest korrekta allmänna tolkningen av denna show hittills. Jag har inte läst en enda recension eller ett inlägg som inser att människor är döda i showen och att flera verkligheter representeras. Det är ärligt varför det är så svårt att förstå och förklara. I slutändan var detta författarens avsikt; det ska vara alltför komplicerat så att alla tolkar det på sitt eget sätt. (Denna parallell är slutet där Tsukikos perspektiv formar hennes verklighet.) Peka på att du själv ska räkna ut det! Det betyder att du måste gå tillbaka, titta på den och undersöka om du verkligen vill förstå historien. Det är också därför Paranoia Agent nu är min favoritanime någonsin; du kan titta på den om och om igen, alltid lära dig något nytt. Grafiken är fantastisk, den är full av underbara meddelanden, visar att det finns gott i världen om du bara uppfattar det och har fantastisk spelbarhet. 10/10 bästa anime någonsin. Ledsen för romanen, men jag hoppas att du har lärt dig något nytt, och jag hoppas att jag har svarat på dina frågor under processen.

2
  • 4 Välkommen till Anime och Manga.SE. Även om du publicerar en hel del är jag inte säker på om det faktiskt svarar på frågan "Vem eller vad är Shounen Bat?" (förutom de första styckena). Om det är relevant, lägg till rubriker för att hjälpa till med navigering.
  • Detta svar verkar dåligt eftersom den enorma textmuren bygger på förståelsen för affischens personliga teori om efterlivet och antar att författarna hade samma tanke. även sista stycket, efter att ha hävdat att detta måste vara korrekt eftersom ingen annan recension som någonsin nämnts, granskar serien som bör vara i svaret till att börja med