Anonim

Open Space 87: Vad skulle det krävas för Terraform Venus, och mer ...

Snabb fråga, om du byter hälften av ditt liv mot shinigami-ögon och det råkar rädda ditt liv, skulle du förlora bara hälften av den tid du skulle ha levt, eller skulle du på något sätt förlora hälften av det liv du faktiskt skulle leva sedan ögon räddade ditt liv?

Dåligt exempel:

  1. 1 och 2 i ett rum
  2. 2 har 1: s namn och håller på att skriva ner sitt namn i sin Death Note
  3. 1 har inte 2: s namn och kan inte skriva ner det i sin Death Note
  4. 1 skulle bara ha cirka 30 sekunder att leva
  5. 1 Handlar hälften av sitt liv för Shinigami-ögon
  6. 1 skriver 2 namn utan att han vet och innan han skriver 1 namn.

Skulle 1 ha 30 (-15) sekunder att leva, eller x ( 2)? Och det finns alltid möjligheten att få sitt fulla liv och bara förlora 15 sekunder, x (-15).

3
  • Jag tror att din fråga skulle ha varit bättre om 2 inte hade haft en DN. Som när Misa skulle dödas av sin förföljare. Jag tror att om hon vid den tidpunkten skulle ha haft DN, kunde hon verkligen ha ökat sin livslängd och bara skulle förlora hälften av den ursprungliga återstående livslängden, för vid handeln var det inte säkert ännu, om hon skulle skriva hans namn i tid eller skulle fortfarande sluta dö
  • Jag börjar älska dessa DN-regler lagstiftning.
  • Fråga efter en vän?

Det är några saker som är fel med din teori:

  1. Death by Death Note räknas inte med i användarens livslängd. Även om du har 80 år kvar att leva, om jag skriver ditt namn nu dör du 30 sekunder senare.

  2. En dödsnot fungerar inte på någon som har 12 minuter eller mindre kvar att leva. Enligt hur man använder: XXIX.

Så nej, användaren skulle förlora hälften av sin ursprungliga livslängd. Det enda sättet att förlänga en livslängd är att få en Shinigami att dö för dig.

5
  • 1 Vad händer om 2 inte skulle ha haft en DN? I grund och botten vad skulle hända om Misa hade en dödsnot när hon skulle bli knivhuggen och frågade efter Shinigami-ögonen vid den aktuella punkten? Då tror jag att hennes livslängd verkligen skulle öka som OP påpekar.
  • 1 Ja, det låter faktiskt troligt.
  • @Peter Raeves Jag förstår inte din kommentar.
  • 1 @ user6399 Situationen skulle vara annorlunda. I din situation skulle du betala hälften av ditt återstående liv för att överleva den andra hälften av det livet. Om personen är på väg att döda dig med kan vi säga en pistol, skulle din livslängd bli riktigt kort och du skulle faktiskt förlänga ditt liv genom att använda dödsguden.
  • ah så om en person vill döda mig med en pistol, och jag skulle byta hälften av min återstående livslängd för att se hans namn och då skulle jag döda honom. skulle jag då förlänga mitt liv?

Den ursprungliga livslängden har att göra med en människas livslängd utan att någon dödsnot eller dödsgud ingriper!

Så om någon gör affären för sina ögon förlorar de hälften av sin återstående livslängd. (Att få ögonen att döda någon som håller på att skriva ditt namn på en dödsnot är en situation som inte räknas med i din "ursprungliga livslängd" ...

1
  • men din livslängd skulle ha förkortats för att personen skulle döda dig. Men om du kunde få shinigami-ögonen kan du döda honom. Så jag tror att det här kan fungera

Om någon skrev sitt eget namn i dödsanteckningen och då gjorde ögat, kommer shinigami inte att kunna klippa hans livslängd eftersom han redan har skrivit sitt namn i en dödsanteckning före shinigami

1
  • Har du några bevis för detta? Jag kommer inte ihåg att de någonsin sa det här. Om du drar det från reglerna, kan du förklara vilka regler och hur det fungerar?