Anonim

Bästa scenen från Ghost in the Shell

I de andra animefilmerna och -serierna nämns det ofta att Togusa är 'naturlig' och att han inte är en cyborg. Men i det sista avsnittet av Stiga upp, han blev uppenbarligen spökhackad.

Saknade jag något eller är det Stiga upp inkonsekvent med resten av anime? Vad skulle vara poängen med att ha honom i laget om han är lika benägen att hacka som de andra medlemmarna?

Han har en "walkie-talkie" i hjärnan. Jag är inte säker, men jag misstänker att hans hjärna är helt cyberiserad som en del av hans jobbs krav. Du skulle verkligen inte vilja vara den idioten som ropar taktisk information högt medan resten kommunicerar nästan direkt via en säker trådlös anslutning.

I GITS: SAC serier när han är i domstol, får hans lagkamrater att de inte kan kommunicera med Togusa eftersom han stängde av den modulen, vilket betyder att han redan hade den vid den tiden. SÄCK händer senare än Stiga upp på GITS-tidslinjen, så han fick antagligen den installerad någonstans i början av sin karriär som polis.

2
  • Hjärncyberisering anses vara något på nivån av immunisering - alla får det att överleva i samhället (utesluter några religiösa eller andra invändare).
  • @ Clockwork-Muse var sägs det så i serien?

Förutom Hakases svar har Togusas karaktär något gemensamt mellan alla serier / filmer och kontinuiteter: han är den mindre cyberiserade personen i avsnitt 9.

I originalfilmen från 1995 säger major Kusanagi något i stil med:

Vi anlitade dig för att du inte är en fullständig cyborg, super specialisering skulle göra oss svagare.

De nämner också strax efteråt att han behöver en cyberhjärna för att kommunicera och förbättra sitt minne för att vara i avsnitt 9.