Anonim

Amazing Grace - John McDermott

När det gäller mig var alla studenter i Shinjis klassrum kandidater för att bli EVA-piloter. Det är allt jag vet, men jag kommer inte ihåg om detta någonsin behandlas:

Vad gör en EVA-pilot? Jag menar, vilken speciell kvalitet gör att någon är mer kapabel att testa en EVA än andra? Så i grund och botten hade alla elever i Shinjis klassrum denna speciella kvalitet? Vad var det?

Eftersom inbyggda spoiler-taggar inte är möjliga och jag inte vill ha 9 001 spoilerblock, ska jag inleda detta genom att säga:

Detta svar innehåller många spoilers för Evangelion serier. Om du inte har tittat igenom åtminstone avsnitt 24 kommer detta att innehålla spoilermaterial för dig.

Som en anmärkning: Alla i Shinjis klass hade tappat sina mödrar (för potentiell själsräddning för Evas), och jag tror att de flesta hade släktingar som arbetade på eller var anslutna till NERV. Var och en var också uppenbarligen i samma ålder som ett resultat av att de föddes under Second Impact 14 år tidigare.

I allmänhet väljs kandidaterna av Marduk Institute, en kommitté som väljer potentiella piloter för Evangelion-pilotprogrammet. De råkar ha listat T ji Suzuhara högst upp på listan, och så hamnar han som testpilot för Unit-03. Enligt en AU ska Kensuke Aida väljas efter T ji, men eftersom det inträffar en incident med Unit-04 sås detta aldrig. Det finns dock förmildrande omständigheter för vår huvudbesättning.

Rei Ayanami valdes av Gendo eftersom hon faktiskt är en av många kloner av Yui, Gendos sena fru. Detta var i grunden ett verkställande beslut av Gendo så att han kunde använda henne för sina instrumentalitetsplaner.

Shinji Ikari valdes, också av Gendo, av en annan anledning: Evangelion Unit-01 har själen till Yui Ikari, Shinji's mor, i sig, och Yui vägrar låta någon annan pilot Unit-01.

Asuka Langley Sohryu valdes för att hennes mor, Kyoko, var i Tyskland med Asuka och utförde själen som räddades till Evangelion Unit-02. Uppenbarligen gjorde Asuka en bra match för en pilot.

Och Kaworu, ja ... Kaworu är bara undantaget som bevisar regeln: Han skickades av SEELE och är faktiskt en ängel, så han följer inte konventionen. Alls.

I Återuppbygga kontinuitet, detta är lite annorlunda. Reys skäl är detsamma; Asuka är bara en mycket välutbildad pilot; Mari har kraftfulla förbindelser; Kaworu arbetar för SEELE igen; och Shinjis orsak är okänd från och med den Bygg om 3.0.

5
  • 1 Dessutom var alla piloter 14 - vilket betyder att de var tänkta under tiden för den andra påverkan.
  • @VixenPopuli Glömde att nämna det, tack.
  • @VixenPopuli: Det är intressant. Har det spelat någon roll?
  • 2 Är det värt att nämna att Marduk-institutet var falskt, och som en följd av sådana är barnens urvalskriterier så? Jag glömmer om det någonsin diskuteras i showen om vem som fattar de verkliga besluten på uppdrag av Marduk Institute.
  • @Omega Jag har alltid känt att den här länken mellan piloter och Second Impact var viktig på något sätt. Men jag tror inte att serien förklarade varför.