Anonim

PRÓXIMA PARADA: LISBOA

Jag vet att de faktiska karaktärerna som är homunculi skiljer sig mellan FMA manga och originalanime. Till exempel är Sloth en annan person mellan manga och anime. Men skiljer de sig åt i hur de skapas? Om så är fallet, hur skiljer de sig åt?

1
  • Det accepterade svaret på detta kan också svara på din fråga

Följande innehåller tunga spoilers för både anime-tittare (upp till ungefär avsnitt ~ 48 i 2003-anime och ungefär avsnitt ~ 40 2009 anime) och mangaläsare (upp till kapitel ~ 75), som berättar om vem, hur och när skapade Homunculi. Jag menar det.

I manga och 2009 anime är Homunculi

skapat av far, som själv var den tidigaste Homunculus som är känd. Efter att han förbrukat hälften av Xerxes befolkning blev han någon form av en filosofsten och kunde skapa sina så kallade "barn". Han gjorde var och en av dem från en av sina laster och namngav därefter. Varje Homulculus drivs av en filosof, som ger dem energi att leva. (1)

I den ursprungliga anime (2003),

Homunculi har olika ursprung. De dyker upp varje gång en alkemist utför Human Transmutation. Vanligtvis kommer resultatet av mänsklig transmutation att vara ett misslyckande - en monstruerad, korrumperad, plågsam varelse som dör snart efter att den skapades. Men om en Homunulus kan komma i kontakt med en röd sten, kan de konsumera sin kraft att omforma sina kroppar. (2)

Skillnaden mellan Sloth i manga / 2009-anime och 2003-anime orsakas exakt av orsakerna ovan, för 2003 anime

Sloth skapades som ett resultat av ett misslyckat försök att återuppliva Trisha - Ed och Als mamma. Hon matades med röda stenar av Dante tills hon återfick sin ursprungliga form.


(1) kapitel 31, kapitel 74-75

(2) 2003 anime, avsnitt ~ 45-48

Lust, frosseri, avund, stolthet och girighet är desamma i båda. De enda skillnaderna är Wrath and Sloth:

I Manga är Bradley Wrath. Men i anime är Izumi Curtis son Wrath. I Manga är Sloth den enorma och fula killen, medan det i Anime är den vackra damen (förlåt, jag har inte avslutat anime så jag kan inte ge mer detaljer).