Anonim

HANDKLÄDNINGSBILDSTÖRK !!! *GÅTT FEL*

I det sista avsnittet av Yuri Kuma Arashi, Lady Kumaria återfår sin sanna form och dyker upp inför Kureha. Lady Kumaria liknar helt klart Sumika Izumino, som var Kurehas flickvän innan hon dödades av Mitsuko Yurizono.

Vilken anledning finns det för denna likhet? Den fan-made Wikia säger att:

Senare visas [Sumika] inför Kureha som Lady Kumaria för att förvandla Kureha till en björn och skicka Kureha och Ginko på en resa bortom avskiljningen.

Detta antyder att minst en person ser Sumika som samma enhet som Lady Kumaria. Jag har svårt att se idén om Sumika som Lady Kumaria inkarnerad som något mer än en fantasisträcka; Jag minns inte några plotpunkter eller karakterisering som gör detta till en utan tvekan naturlig slutsats att ha. (Sumika anger i sina handlingar kring Kurehas födelsedag att hon förväntar sig att de kommer att separeras, och hon driver Kureha i en positiv riktning. Ett sådant beteende kan vara i överensstämmelse med vad jag förväntar mig av en välvillig gud som görs inkarnerad, men det är säkert lättare att förklara detta som ett resultat av Sumikas godhet och hennes klasskamrats handlingar.)

Alternativt kanske Lady Kumaria verkar för tjejer i en form som är meningsfull för dem, men återigen saknar jag några bevis som stöder detta i en rimlig grad.

Finns det något officiellt material - antingen från själva anime eller från intervjuer eller konstböcker - som kan belysa dessa frågor?

pixiv encyklopedi (japanska) påståenden,

Oavsett om Sumika var gudinnan (Lady Kumaria) i första hand eller gudinnan framträdde som Sumika som svar på Kurehas mentala tillstånd, det anges inte i historien och följaktligen överlämnas det till betraktarens tolkning.

(Min betoning)

TV Tropes (varning!) beskriver det också som:

  • Ass Pull: Sumika är Lady Kumaria. Aldrig förskuggad, kommer från ingenstans, aldrig förklarad och fungerar som en mekanism så att Ginko och Kureha kan träffas.

    • Eller kanske inte. Det står aldrig uttryckligen att Sumika är Lady Kumaria och det är mer än troligt att hon helt enkelt antog den formen som en symbolisk framställning av vad Kureha lärde sig från Sumika.
  • De slösade bort en perfekt bra plot: En hel del, av samma skäl som anges i De slösade bort en perfekt bra karaktär.

    • Sumika är en del av Lady Kumaria, vilket aldrig förklaras. Det finns också det faktum att hon tydligen visste att hon skulle försvinna eller på annat sätt lämna Kureha en dag, vilket (även om det kan ansluta till den första anledningen) inte heller förklaras.

(Min betoning)

som alla möjligheter har nämnts i själva frågan.

Från och med nu finns det ingen officiell förklaring till varför Lady Kumaria såg ut som Sumika... vilket lämnar oss bara för fläktteorier (som utelämnas i det här svaret).

P.S. med tanke på att det finns ännu färre diskussioner om denna fråga på japanska, drar jag slutsatsen att det egentligen inte finns något officiellt uttalande för närvarande.

1
  • Om någon vill begära att få med fläktsteorierna i det här svaret, låt mig veta.